09. 12. 2021.
Bosić: Međunarodna zajednica “žmiri” na nepravilnosti

Bosić: Međunarodna zajednica “žmiri” na nepravilnosti

Bosić: Međunarodna zajednica “žmiri” na nepravilnosti

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić očekuje da će Savez za promjene uspjeti da formira skupštinsku većinu i u NSRS i Parlamentu BIH.

Bosić je, nakon sastanka sa šefom Misije OEBS-a u BiH Džonatanom Murom, rekao na pres-konferenciji da protekli opšti izbori nisu protekli u potpunoj demokratskoj atmosferi.

“Svjedoci smo velikih nepravilnosti u procesu glasanja, velikog broja ponovljenih prebrojavanja koja su u toku. SDS je uputio niz konkretnih primjedbi na sam tok glasanja i prebrojavanja glasanja. Sada smo uvjereni da Tužilaštvo i policija RS, kao i SIPA nisu ništa uradili da spriječe bilo kakvu krađu, nepravilnost ili kupovanje glasača na izborima”, rekao je lider SDS-a.

Nevjerovatno je, dodaje, da policija ništa nije uradila iako je jedna osoba prijavila da se u automobilu u Banjaluci prepravljaju birački zapisnici.

Predstavnicima OEBS-a su skrenuli pažnju na ove probleme. Kako kaže Bosić, “međunarodna zajednica, nažalost, velikim dijelom žmiri na ono što se dešava u BiH i RS, veoma često s opravdanjem da nema idealnih izbora i da ima nepravilnosti u drugim zemljama, iako to nije nikakvo opravdanje”.

Šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur je takođe rekao da ima puno otvorenih i ozbiljnih pitanja u vezi s rezultatima izbora, kao i rokom prebrojavanja glasova.

“Pokušaću da se za dan-dva sastanem s kolegama u CIK-u kako bih detaljnije saznao u čemu je stvar s brojanjem glasova”, rekao je Mur.

Nada se da će vlasti biti formirane u bliskoj budućnosti, jer je to potrebno za sve građane u BiH.

U tome će, kaže, OEBS igrati pozitivnu ulogu koliko mogu, kao partneri i CIK-a i svih političkih stranaka.

Ambasador Mur je naveo da BiH mora naći svoj put naprijed, uključujući i poziciju i opoziciju.

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić.

(agencije)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender