05. 12. 2021.

Golijanin: Vlast laže, trasa Južnog toka neće prolaziti kroz Republiku Srpsku

– Jedino što RS može jeste prespojiti se na neko “slijepo crijevo“ negdje u Sremu i u tom slučaju sve obaveze bi pale na RS – rekao je Golijanin danas na pres-konferenciji u Banjoj Luci i dodao da RS nema sredstva za finansiranje te gradnje.

On tvrdi da od tog projekta “u RS nema ništa, već se samo stvara privid da se nešto dešava i bit će investicija“ te dodaje da je više puta ukazao na niz projekata koji nikada nisu realizovani u energetskom sektoru RS, koji jedini može biti okosnica privrednog rasta.

– Istovremeno je Milorad Dodik svojim tajkunima iz svijeta dao džabe prirodne resurse – rekao je Golijanin i podsjetio da je data koncesija za Termoelektranu Ugljevik tri “Komsar energyu“ Rašida Serdarova, te EFT-iju za Termoelektranu u Stanarima.

U PDP-u su zadovoljni izbornim rezultatima, jer, kaže Golijanin, zadržali su sedam i očekuju i osmi poslanički mandat, i sve to su uspjeli i pored svih problema.

Uvjereni su u pobjedu svog lidera Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH iz RS.

Golijanin smatra i da je logično da se Vijeće ministara sastavi od stranaka čiji su članovi u Predsjedništvu BiH.

On je naveo da je potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić jučer pokazao nervozu te stranke, “sastavaljući Vijeće ministara BiH i prije konačnih rezultata”.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender