08. 12. 2021.
Novogodišnje vijesti: Toplana traži procenat od prodaje radijatora

Novogodišnje vijesti: Toplana traži procenat od prodaje radijatora

Direktor Toplane: Došlo je do kvara, popravićemo do kraja dana

Milovanović je rekao da je “Toplana” za pripremu ove sezone grijanja uradila više nego bilo koja druga i da kvarovi do kojih je došlo na distributivnoj mreži nisu u zonama u kojima je obavljana rekonstrukcija, ali da je na njihovom otklanjanju angažovana sva raspoloživa tehnika i ljudstvo.

On je rekao na konferenciji za novinare da grijanje nema dio zgrada u ulicama Jovana Raškovića, Majke Jevrosime i Ravnogorska, te Poliklinika, dok su ekipe “Toplane” noćas otklanjale kvar na Trgu Krajine i da sada u užem centru grada toplotnu energiju nema “plavi neboder”.

Milovanović je istakao da je enorman broj kvarova posljedica starosti distributivne mreže i nesavjesnog odnosa manjeg dijela potrošača prema toplifikacionom sistemu, navodeći kao primjer jednu zajednicu etažnih vlasnika koja nije dozvolila pristup radnicima “Toplane” zbog čega šest zgrada nije imalo grijanje.

Prije zvaničnog početka sezone grijanja, kaže Milovanović, oprema je puštana u funkciju i tada su otklonjeni svi uočeni kvarovi, ali je 20. oktobra došlo do većeg broja kvarova, pa je “Toplana” od tada u potpunoj pripravnosti.

“Nama je veliki problem otkrivanje kvara, a kada kvar otkrijemo otklanjamo ga u roku od 24 časa”, rekao je Milovanović.

Podsjećajući da početkom svake sezone grijanja dolazi do određenog poremećaja u isporuci toplotne energije, Milovanović je naveo da je ove sezone, za razliku od prethodnih, manji broj potrošača ostao bez grijanja.

“Izvinjavam se svim našim potrošačima koji nisu imali propisani kvalitet grijanja. Danas oko 97 odsto naših potrošača ima propisani kvalitet grijanja”, rekao je Milovanović i apelovao da se potrošači za sve probleme obraćaju isključivo “Toplani”.

On je rekao da “Toplana” raspolaže dovoljnim količinama mazuta, te da su puni svi rezervoari i da, nakon što se potroše postojeće količine, računaju na mazut koji je dogovoren prilikom posjete predsjednika i premijera Srpske Rusiji.

Milovanović je rekao da je za kvalitetnu sezonu grijanja potrebno od 19.000 do 25.500 tona mazuta i da ona isključivo zavisi od spoljne temperature.

On je dodao da je mazut za ovu sezonu grijanja nabavljen po najpovoljnijim uslovima plaćanja, te da je prosječna cijena iznosila 1.070 KM za tonu bez PDV-a, uz odgođeno plaćanje od 36 mjeseci.

Tehnički direktor “Toplane” Simo Šević rekao je da cjevovod na Trgu Krajine nije mijenjan tokom ranijih radova i da je tokom noćašnje intervencije “napravljen jedan korak”, ali da je potrebno još.

Šević je rekao da je u nekoliko ulica došlo do problema na sekundarnoj instalaciji i pucanja vertikala kroz privatne stanove, gdje je potrebna saglasnost vlasnika za saniranje kvara da bi se osposobilo grijanje za više desetina korisnika.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender