27. 11. 2021.
Knjiga o grupi „Bijelo dugme“  u prodaji

Knjiga o grupi „Bijelo dugme“ u prodaji

Knjiga o grupi „Bijelo dugme“ u prodaji

Biografija najveće jugoslovenske rok grupe „Bijelo dugme“, pod nazivom „Šta bi dao da si na mom mjestu“ („Laguna“), autora Dušana Vesića, od danas je u prodaji u svim knjižarama Srbije. Riječ je o uzbudljivom i emotivnom dokumentu o prohujalom dobu i bendu čije su pjesme nadživjele vrijeme i zemlju u kojoj su rođene.

U knjizi se nalaze i ekskluzivne fotografije iz karijere i privatnog života članova „dugmića“.

Dušan Vesić je pouzdani svjedok i saučesnik u karijeri legendarne grupe, a njegova knjiga, napisana profesionalno i sa ljubavlju, dostojna je teme kojom se bavi – muzičkim, kulturološkim i društvenim fenomenom.

Vesić je 1986. već objavio knjigu o „Dugmetu“, „Lopuže koje nisu uhvatili“, a u četvrtak uveče će u Sarajevu predstaviti biografija „Šta bi dao da si na mom mjestu“. Osim autora, dolazak su potvrdili prvi pjevač grupe Željko Bebek i bas gitarista Zoran Redžić.

Vesića smatraju jednim od najvažnijih rok novinara Jugoslavije osamdesetih. Pisao je za sve relevantne novine i časopise tog vremena promovišući rok kulturu. Autor je kultnog dokumentarnog TV serijala „Rokovnik“ i serije i filma „EKV – kao da je bilo nekad“, pišu Novosti.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender