02. 12. 2021.
Šešelj ostaje u zatvoru

Šešelj ostaje u zatvoru

Šešelj pregledan, SRS najavljuje proteste u Hagu

Zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović, koji je danas održao vanrednu konferenciju za novinare, istakao je da Komitet za Šešeljevu odbranu insistira da tim srpskih lekara pregleda lidera radikala i predloži mjere za njegovo lječenje.

“Šešelja mogu pregledati i objektivan izveštaj sačiniti samo lekari po njegovom izboru i od njegovog ličnog poverenja. Tim lekara je skoro u potpunosti formiran, a predvodiće ga profesor Milovan Bojić”, rekao je Šarović.

Prema njegovim riječima, Šešelj je juče odveden u civilnu bolnicu u Hagu, gdje je izvršen pregled PET skenerom, ali rezultati pregleda, niti bilo kakav medicinski izvještaj “nisu mu dostavljeni”.

“Srpski lekari neće putovati u Hag dok god Šešelju ne bude dostavljen izveštaj sa PET skenera zbog čega mi insistiramo na njegovom hitnom dostavljanju”, poručio je Šarović.

On je dodao da će tim ljekara održati konferenciju za medije prije odlaska u Hag i po povratku iz Holandije, poslije čega će njihov pisani stručni izvještaj biti predstavljen javnosti.

Ističući da je Šešeljevo loše zdravstveno stanje isključiva posljedica dvanaestogodišnjeg pritvora i uskraćivanja adekvatne i blagovremene medicinske nege u Haškom tribunalu, Šarović je najavio proteste i skupove podrške u zemlji i inostranstvu kako se ne bi izgubio “nijedan dan za lječenje”.

“Prvi će biti održan u subotu, 25. oktobra, u 12 sati, ispred Kancelarije Haškog tribunala u Beogradu, u Ulici Jevrema Grijića 11. Ukoliko, ne bude adekvatne reakcije Haškog tribunala i ukoliko naš zahtev da ga pregledaju srpski lekari ne bude prihvaćen, blokiraćemo kancelariju Haškog tribunala u Beogradu”, naglasio je Šarović.

Srpska radikalna stranka 8. novembra organizovaće protest i u Hagu, ispred sjedišta Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, najavio je Šarović.

Šarović je dodao i da se Vojislav Šešelj i juče žalio na povišenu temperaturu koju, kako kaže, konstantno ima već mjesecima i koja ga iscrpljuje.

Novinarima je saopšteno i to da se Šarović, u svojstvu zamjenika predsjednika Srpske radikalne stranke, danas pismom obratio patrijarhu Irineju s molbom za njegov blagoslov kako bi u svim eparhijama Srpske pravoslavne crkve bili održani molebani za zdravlje i slobodu Vojislava Šešelja.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender