05. 12. 2021.
Tadiću i Ivaniću više glasova iz inostranstva

Tadiću i Ivaniću više glasova iz inostranstva

Tadiću i Ivaniću više glasova iz inostranstva

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić dobio je 10.570 glasova birača koji su glasali poštom, u odsustvu, putem mobilnih timova, u diplomatsko-konzularnim predstavništvima /DKP/ i na potvrđenim listićima – navedeno je na sajtu Centralne izborne komisije .

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP Željka Cvijanović osvojila je 5.137 glasova, a kandidat Stranke pravedne politike Goran Zmijanjac 1.372 glasa.

Tadiću 3.340, Dodiku 1.745 glasova iz inostranstva

Kandidat A-SDA za predsjednika Republike Srpske Sejfudin Tokić dobio je 3.790 glasova, a kandidat koalicije HDZ BiH, HSS, HKDU BiH, HSP Herceg-Bosne Јosip Јerković 3.609 glasova od ukupnog broja glasačkih listića koji se broje u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

Prema preliminarnim, nezvaničnim i nekompletnim podacima, kandidat koalicije “Domovina” Ramiz Salkić dobio je 3.520 glasova, kandidat SDP-a BiH Enes Suljkanović dobio je 844 glasa, a kandidat BPS-a Amir Horić 696.

Kandidat Stranke pravde i povjerenja Toma Sedlo dobio je 300 glasova, prenose agencije.

Prema današnjim preliminarnim, nezvaničnim, nepotpunim i nekompletnim rezultatima u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu na glasanju za člana Predasjedništva BiH iz Republike Srpske važećih je 14.079 glasova poslatih putem pošte, 2.228 u odsustvu, putem mobilnih timova i u DKP-ovima, te 772 na potvrđenim listićima.

Za bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva BiH važećih je 8.782 glasova poslatih putem pošte, 2.842 u odsustvu, putem mobilnih timova i u DKP-ovima, te 456 na potvrđenim listićima.

Kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović dobio je 2.378 ovih glasova, Emir Suljagić iz Demokratskog fronta Željka Komšića 1.554, a kandidat Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin radončić 1.178.

Kandidat HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović dobio je 2.369 glasova, kandidat HDZ-a 1990 Martin Raguž 1.449, a kandidat Stranke pravde i povjerenja Živko Budimir 397, prenose agencije.

Novi rezultati za Narodnu skupštinu

Koalicija “Domovina” osvojila je u Izbornoj jedinici jedan za Narodnu skupštinu Republike Srpske 2.213 glasova birača koji su glasali poštom, u odsustvu, putem mobilnih timova, u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i na potvrđenim listićima, preliminarni su, nezvanični i nepotpuni podaci koje je danas objavio CIK BiH iz Glavnog centra za brojanje.

Na osnovu do sada prebrojanih glasova za Narodnu skupštinu Republike Srpske za Izbornu jedinicu jedan, SDP BiH osvojio je 676 glasova, lista SDS-PUP-SRS Republike Srpske 29, SNSD 21, a PDP 14 glasova.

Poštom je stiglo 2.913 važećih glasova, dok je glasova u odsustvu, mobilnih timova i diplomatsko-konzularnih predstavništava bilo 39 i ukupno potvrđenih 28.

Koalicija “Domovina” osvojila je 596 glasova u Izbornoj jedinici dva, SDP 145, lista SDS-PUP-SRS Republike Srpske 67, a SNSD 25 glasova.

Za Izbornu jedinicu dva je, na osnovu do sada prebrojanih, ukupno poštom stiglo 870 glasova, zatim devet glasova u odsustvu, putem mobilnih timova i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, a ukupno potvrđenih bilo je sedam glasova.

Koalicija “Domovina” osvojila je 1.415 glasova u Izbornoj jedinici tri, Koalicija HDZ BiH, HSS, HKDU BiH, HSP Herceg-Bosne 319, lista SDS-PUP-SRS Republike Srpske 250, te SNSD 243 glasa.

Za Narodnu skupštinu Republike Srpske za Izbornu jedinicu tri je, prema do sada prebrojanim glasovima u Glavnom centru za brojanje, ukupno poštom stiglo 2.220 glasova, glasova u odsustvu, mobilnim timovima i diplomatsko-konzularnim predstavništvima 533, dok je ukupno potvrđen 21 glas.

Za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice četiri HDZ 1990 dobio je 2.315 glasova, lista SDS-PUP-SRS Republike Srpske 491 glas, Koalicija Zajedno za promjene /SPP-SDU-DNZ -LDS/ 318 glasova, SDP BiH 244, a Koalicija “Domovina” 170 glasova.

Za Izbornu jedinicu četiri je, prema do sada prebrojanim glasovima Glavnog centra za brojanje CIK-a, poštom stiglo 3.450 glasova, 267 je glasova u odsustvu, putem mobilnih timova i diplomatsko-konzularnih predstavništava, i 29 ukupno potvrđenih.

SNSD je za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice pet osvojio 299 glasova, lista SDS-PUP-SRS Republike Srpske 275, koalicija “Domovina” 245, SDP 193, Koalicija HDZ BiH, HSS, HKDU BiH, HSP Herceg–Bosne 128 glasova.

Za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice pet bila su 1.082 ukupno važeća glasa pristigla poštom, glasova u odsustvu bilo je 128, a ukupno potvrđenih je 11.

SDP BiH je za Izbornu jedinicu šest za Narodnu skupštinu Republike Srpske osvojio 605 glasova, SNSD 525, koalicija “Domovina” 366, lista SDS-PUP-SRS Republike Srpske 298, a PDP 124 glasa.

Prema podacima CIK-a, za Izbornu jedinicu šest je ukupno poštom stiglo 1.697 glasova, a 609 ukupno potvrđenih.

Za Izbornu jedinicu sedam za Narodnu skupštinu Republike Srpske koalicija “Domovina” osvojila je 1.539 glasova, lista SDS-PUP-SRS Republike Srpske 491, BPS-Sefer Halilović 411, SDP 258, PDP 187, SNSD 99 glasova.

Za Narodnu skupštinu Republike Srpske do sada je prebrojano ukupno 2.165 glasova putem pošte, ukupno u odsustvu, mobilnim timovima i diplomatsko-konzularnim predstavništvima 892 i ukupno potvrđenih 75 glasova.

U Glavnom centru za brojanje CIK-a za Izbornu jedinicu osam za Narodnu skupštinu Republike Srpske SNSD je osvojio 127 glasova, lista SDS-PUP-SRS Republike Srpske 90, Koalicija “Domovina” 44, PDP 16 glasova.

Iz Izborne jedinice je u Glavnom centru za brojanje CIK-a do sada prebrojano 75 glasova pristiglih poštom i 242 glasa u odsustvu, mobilnih timova i diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Za Izbornu jedinicu devet za Narodnu skupštinu Republike Srpske koalicija “Domovina” osvojila je 388 glasova, PDP 268, SNSD 142, SDS-PUP-SRS Republike Srpske 122 i SDP 82 glasa.

U Glavnom centru za brojanje glasova CIK-a su za Izbornu jedinicu devet za Narodnu skupštinu Republike Srpske do sada prebrojana 653 važeća glasa pristigla poštom, 468 glasova u odsustvu, putem mobilnih timova i diplomatsko-konzularnim predstavništvima, te pet ukupno potvrđenih glasova.

Sutra se završava brojanje glasova iz inostranstva

Glavni centar za brojanje u Sarajevu tokom noći i sutrašnjeg dana završiće posao brojanja glasačkih listića putem pošte, glasova u odsustvu, potvrđenih glasačkih listića, glasova putem mobilnih timova i iz diplomatsko-konzularne mreže, rekla je portparol Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Maksida Pirić.

“Ne znamo broj neprebrojanih glasačkih listića te vrste koji se nalaze u vrećama u Glavnom centru za brojanje. Radi se u kontinuitetu. Dok ne otvorimo vreću, ne znamo broj poštanskih paketa u njoj. Ukupan broj tih listića ćemo znati na kraju brojanja”, rekla je Pirićeva novinarima u Sarajevu nakon sjednice CIK-a BiH.

Ona je podsjetila da se danas u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu broje glasovi sa 48 biračkih mjesta po zahtjevu glavnog kontrolora, da će se sutra brojati glasovi sa 14 biračkih mjesta, te će do sutra biti završeno brojanje ukupno 62 biračka mjesta po zahtjevu glavnog kontrolora.

“Tokom vikenda trebalo bi da to sve objedinimo, da dodatno isprovjeravamo, da bismo početkom naredne sedmice objavili utvrđene kompletne izborne rezultate, kada će početi i rok od tri dana za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje od stranaka i za ulaganje žalbi i prigovora”, navela je Pirićeva.

Pirićeva je napomenula da do sada nije bilo naloga glavnog kontrolora za ponovno brojanje biračkih mjesta za Predsjedništvo BiH i za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender