05. 12. 2021.
Banjaluka: Uhapsili ga pri izlasku s plijenom

Banjaluka: Uhapsili ga pri izlasku s plijenom

Banjaluka: Uhapsili ga pri izlasku s plijenom

Sve se odigralo u noći između četvrtka i petka kada je Stojičić, inače beskućnik i povratnik u izvršenju krivičnih djela, prvo naumio da opljačka restoran Ugostiteljske škole.

Kako nezvanično saznaju Nezavisne novine, naočigled nekolicine Banjalučana Stojičić se oko 22 časa zaputio prema restoranu sa flašom u ruci, koju je iskoristio za razbijanje stakla. S obzirom na to da je razbio staklo na jedinom prozoru koji se može otvoriti, zaključujemo da je prije krađe dobro “ispipao” teren.

“Popeo se na saksije za cvijeće, te ušao u restoran. Ne znajući da cijeli tok njegove krađe snima kamera koja se nalazi kod šanka, Stojičić je otišao do ladice sa pazarom, ali je ona bila zaključana”, ispričao je izvor Nezavisnih.

Ni to ga nije spriječilo u njegovoj namjeri, pa je otišao do magacina, uzeo metlu i njom razvalio ladicu. Na njegovo razočarenje, u ladici se nalazilo samo 64,50 KM.

“Pazar u restoranu je te večeri bio oko 700 KM, ali se nalazio na drugom mjestu. U ladici je ostala samo sića”, kaže naš izvor.

Nezadovoljan plijenom, Stojičić se nakon ove krađe uputio u dragstor “Dragan”, koji se nalazi nekoliko ulica od restorana, kako bi se dočepao još novca.

Deset minuta nakon ponoći Stojičić je ušao u dragstor, otišao do kase i ukrao oko 1.500 KM. Međutim, tu ga je stigao maler jer je u trenutku izlaska pao u ruke policije, koja se odmah nakon dojave o krađi zaputila u dragstor.

Izvor blizak istrazi kazao nam je da je Stojičić u noći između srijede i četvrtka pokušao opljačkati kafić “Starčevica”, te provaliti u jednu kuću, ali mu nije pošlo za rukom.

Inače, Stojičić je bivši robijaš koji je odležao višegodišnje kazne zbog nekoliko krivičnih djela. On je u avgustu ove godine izboden ispred Javne ustanove Dom za starija lica, gdje je privremeno boravio. Teške povrede i ubodne rane u vrat i obraz zadao mu je Dragan Janjetović, korisnik ove ustanove.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender