02. 12. 2021.
Maravić: Odluka o prekinutoj utakmici je kazna za prošlost

Maravić: Odluka o prekinutoj utakmici je kazna za prošlost

Maravić: Odluka o prekinutoj utakmici je kazna za prošlost

Maravić smatra da je dodatna kazna srpskom timu u vidu oduzimanja tri boda posljedica prethodnih incidenata (Đenova, Kruševac, klubovi…).

“UEFA nam je ovom kaznom stavila do znanja da ne može više da toleriše nikakve incidente, što je kulminiralo oštrom kaznom”, izjavio je Maravić Tanjugu.

Prema njegovim riječima, u UEFA sigurno smatraju da je odluka pravedna.

“Oni smatraju da je ovo pravedna odluka, iako smo mi nezadovoljni oduzimanjem tri boda. UEFA tom odlukom želi da izbalansira situaciju u grupi i postavi stvari tako da nijedna strana ne bude u podređenom položaju”, rekao je Maravić.

Maravić ne očekuje da će UEFA promeniti svoju odluku zbog najavljene žalbe Albanije, ili eventualne od Srbije.

“UEFA malo daje, malo oduzima, ali je odluka sportske prirode i niko nije dobio prednost. Albanci će reći da su oštećeni, ali praksa u UEFA je da žalbe teško prolaze i mogu samo dodatno da otežaju slučaj. Mislim Albanci imaju minimalne šanse, pošto UEFA skoro nikada ne menja odluke”, zaključio je Maravić.

UEFA je meč Srbija – Albanija registrovala 3:0 u korist “Orlova” ali je reprezentaciji i oduzela tri boda uz dva meča bez publike, dok su oba saveza kažnjena sa po 100.000 €.

FSS će u 13 imati sastanak na kojem će odlučiti da li će se žaliti na kaznu, a potpredsjednik FSS Goran Milanović je istakao nezadovoljstvo odlukom.

Nije zadovoljan ni selektor Albanije Đani de Bjasi, kao ni FS Albanije koji je najavio žalbu na odluku UEFA, javlja B92.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender