28. 11. 2021.
Neobični načini kako da vratite energiju vašoj vezi

Neobični načini kako da vratite energiju vašoj vezi

Neobični načini kako da vratite energiju vašoj vezi

1. Adrenalinske avanture

Istraživanja su pokazala da zajedničke aktivnosti parova, koje podižu njihov adrenalin, lako mogu vratiti uzbuđenje i u njihov odnos. Pronađite nešto uzbudljivo i/ili zastrašujuće i krenite.

2. Zajednički trening

Ako vam je prva tačka ipak malo previše, zajednički trening imaće sličan učinak, zbog istog hemijskog ispuštanja u vašem mozgu. Takođe, vježbanje će pojačati vaš libido.

3. Maštanje o budućnosti

Odnosi nisu statični i svaki ima svoj smjer. Ključ je da se ne ograničavate samo na ono što bi trebalo učiniti i vrlo vjerovatno ćete učiniti. Razmišljajte i o ostalim stvarima i maštajte, čak i ako su šanse za ostvarivanje takvih fantazija vrlo male. Znajući da imate budućnost, koju tek treba ispisati zajedničkim avanturama, obnoviće svaku vezu.

4. Budite konkurencija jedno drugome

Možda će zvučati čudno, ali ovakve stvari takođe mogu uvesti uzbuđenje u vašu vezu. Ovaj put nemojte biti tim, već pronađite načine kako da postanete konkurencija jedno drugom. “To može biti neka igra, dvoboj ili ko će brže dotrčati do cilja. Šta god da izaberete, to može vratiti strast”, otkrila je seksualna terapeutkinja Teri Orbuč za “Women's Health”.

5. Razgovor o ciljevima

On vrlo vjerovatno da zna sve vaše ciljeve i snove, no ono što je isto važno je razgovarati s partnerom o tome i planiranje kako ostvariti te ciljeve. “Seksi je i inspirativno vidjeti kako su parovi posvećeni zajedničkom ostvarenju individualnih ciljeva. To će vas podsjetiti na početke i to šta vas je provuklo k njemu.”

.
(Index)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender