28. 11. 2021.
Novi Sad: Radikali zbog Šešelja blokirali mostove

Novi Sad: Radikali zbog Šešelja blokirali mostove

Novi Sad: Radikali zbog Šešelja blokirali mostove

Predsjednik Gradskog odbora SRS Đurađ Јakšić rekao je novinarima okupljenim kod blokiranog Varadinskog mosta da su danas blokirali dva mosta u Novom Sadu zbog stradanja Šešelja, a “koliko već sutra radikali će iz istih razloga blokirati celu Srbiju”.

“Radikali se neće umiriti sve dok ne bude ispunjen naš zahtjev, a to je trenutno puštanje Šešelja na slobodu, kako bi mu bilo omogućeno liječenje i izlječenje u normalnim, a ne neljudskim uslovima pritvora Tribunala”, rekao je Јakšić.

On ističe da Haški tribunal pokušava da fizički likvidira Šešelja, kad mu je kompletna optužnica pala u vodu.

“Nepuštanjem Šešelja na slobodu Tribunal pokušava da u doslovnom smislu ubije Šešelja. Očigledno je da to čini pošto im je Šešelj srušio optužnicu, odnosno što mu tužilaštvo tog suda za 12 godina nije uspjelo ništa iz nje da dokaže”, rekao je Јakšić.

s2

On je najavio da će od ponedjeljka, 27. oktobra, u prostorijama novosadskih radikala svakodnevno održavati protestne večeri, na kojima će javne ličnosti i intelektualci govoriti o njegovom stradanju u pritvoru haškog kazamata, sve do puštanja Šešelja na slobodu.

“Zatražili smo danas podršku našem zahtjevu za puštanje Šešelja na slobodu i od Matice srpske, te Eparhije bačke Srpske pravoslavne crkve u Novom Sadu”, naveo je na kraju Đurađ Јakšić.

Mostovi su blokirani na dvadesetak minuta sa po 20 automobila, a u protestu je učestvovalo 50 članova i simpatizera novosadskog SRS-a.

Policija je bila prisutna na oba mosta, ali nije intervenisala, tako da su saobraćajne blokade prošle bez incidenata.
Vojislav Šešelj nedavno je obavijestio rukovodstvo SRS da su mu ljekari u Hagu pronašli metastaze na dva mjesta na jetri.

Lider SRS nalazi se u pritvoru Haškog tribunala već 12 godina, a taj sud još mu nije izrekao presudu, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender