02. 12. 2021.
Odron na putu Banja Luka – Jajce, obustavljen saobraćaj

Odron na putu Banja Luka – Jajce, obustavljen saobraćaj

Odron na putu Banja Luka – Jajce, obustavljen saobraćaj

Mašine su na terenu i vrši se čišćenje nakon čega se očekuje normalizacija saobraćaja.

Na magistralnom putu Prijedor – Kozarska Dubica, u mjestu Milića Gaj, došlo je do izlivanja vode u visini 40 centimetara na kolovoz, zbog čega je ta dionica neprohodna za sav putnički saobraćaja, tako da saobraćaju samo teretna vozila usporeno i otežano.

Zbog kiše koja pada u većem dijelu Republike Srpske vozi se po mokrim i mjestimično klizavim kolovozima. Na području Kneževa pada slab snijeg, koji za sada bitnije ne utiče na redovno odvijanje saobraćaja.

Počelo je deminiranje terena na dionici puta Doboj – Tuzla u mjestu Stanić Rijeka, zbog čega će u vremenu od 8.00 do 15.00 časova dolaziti do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju do 21. novembra.

Zbog sancije mostova Paljevac i Balkana u Mrkonjić Gradu na dionici Rogolji – Mrkonjić Grad – Јezero doći će do obustave saobraćaja u periodu od 24. oktobra do 30. novembra.

U početnom trajanju radova na mostovima predviđena je izmjena režima saobraćaja tako da se saobraćaj odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom uz povremene obustave saobraćaja u trajanju od 30 minuta.

Za vrijeme potpune obustave saobraćaj se za sva vozila preusmjerava na obilaznicu oko mosta dužine od 150 metara na mostu Paljevac i na mostu Balkana u dužini od 370 metara.

Na magistralnom putu Banjaluka – Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izgradnje kišne i fekalne kanalizacije saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Јednom trakom u dužini od desetak metara saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarska Dubica, na lokalitetu Donji Јelovac, usljed ulegnuća kolovoza.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na dionicama Šešlije – Јohovac i Јohovac – Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, a povremene petnaestominutne obustave saobraća biće aktivne danas od 7.00 do 13.00 časova.

Saobraćaj se zbog odrona jednom trakom odvija i na regionalnim putevima Sikirići – Fakovići – Skelani, Tišča – Caparde i LJubovijski most – Drinjača, a zbog klizišta na regionalnim putevima Zagon – Јasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, vrše se od 8.00 do 16.00 časova na magistralnom putu Brod – Odžak, u naselju Liješće, lokalitet Šikare.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender