28. 11. 2021.
Vučić: Za Doboj i Šamac po milion evra od Srbije

Vučić: Za Doboj i Šamac po milion evra od Srbije

Vučić Stefanoviću: Podnijeću ostavku čim čujem vaš bolji plan, ali ne onakav “jadan i blesav”

On je dodao da je sigurno da se neće sklanjati, niti bježati od bilo koga zato što smatra da radi neuporedivo odgovornije i poštenije od svojih prethodnika.

U polemici s poslanikom DS, Vučić je rekao da će ostavku podnijeti čim čuje bolji plan, ali ne onakav, “jadan i blesav”, kakav je Stefanović iznio.

“Dakle, ja vlast neću da čuvam ni sa 20, ni sa 26 odsto podrške građana”, rekao je Vučić.

Predsjednik Vlade je rekao da će ostati u Srbiji šta god da mu se dogodi i nikada je neće napustiti, a sve zato da bi se, kako je rekao, borio protiv onih koji su ovu zemlju uništvali.

“A vi ste, bogami, tu negde pri vrhu”, rekao je Vučić obraćajući se Stefanoviću.

Na primjedbu Stefanovića da je ova vlast Srbiju vratila u devedesete godine, Vučić je rekao da ne vidi šta ga na to podsjeća.

Zapitao je da li je možda to što je Srbija na putu za EU, ali istovremeno ne želi da uvodi sankcije Rusiji.

“Ako je to, pa kažite ‘za to ste krivi'”, kazao je premijer.

Osvrnuvši se na konstataciju Stefanovića da ga građani sve manje podržavaju, Vučić je rekao da je to očekivao i da tek očekuje da ga još manje građana podržava.

“Ne pamtim da se iko suočavao sa takvom mržnjom sa kojom se ja suočavam. Kada vi podržavate one koji mi iz čistog mira pretuku brata ili one koji mi uzvikuju najružnije parole”, podsjetio je.

Dodao je da ne misli da treba da bude najpopularniji, ali je imao i komentar.

“Od vašeg predsednika sam popularniji devet puta. Ali, i ako budem devet puta manje popularan, to neće promeniti moj odnos prema merama koje donosimo i onome što radimo.”

Dodao je i da nije primjetio da je popularnost DS na visini.

“U Srbiji mnogi krpe kraj sa krajem, ali to niste vi, to nisam ni ja”, rekao je premijer Stefanoviću u skupštinskoj raspravi.

On je, govoreći o odgovornosti za takvo stanje, ponovio da je DS vladala 14 godina, a da je on premijer tek pet meseci.

Vučić je, odgovarajući na mnoga pitanja Stefanovića, rekao da je rezultat rada DS “ne nula, nego minus” i ponovio da su demokrate vladale 14 godina i da u Vojviodini još vladaju, iako nemaju podršku naroda.

“Ja da imam šest odsto, ne bih smeo ni na oči da vam izađem, a vi branite fotelju kao da ste rođeni u njoj”, rekao je Vučić, prenosi B92.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender