27. 11. 2021.
Banjaluka: Dva pauka “operišu” u jednoj ulici

Banjaluka: Dva pauka “operišu” u jednoj ulici

Banjaluka: Dva pauka “operišu” u jednoj ulici

Mještani naselja kažu da vozači, kako bi obavili neki posao u ovom naselju, ostavljaju vozila na nepropisna mjesta, zbog čega pauk služba često zalazi u taj dio grada. Milivoj Simić, koga smo zatekli na parkingu, rekao je da često dolazi u ovo naselje i da je prava lutrija naći parking mjesto za automobil, piše Glas Srpske.

Nedostatak parking mjesta je problem u cijelom gradu, a posebno na ovoj lokaciji, gdje su postojeći parkinzi skoro uvijek zauzeti pa se svakodnevno viđaju vozila parkirana na samoj saobraćajnici, jer vozači nemaju gdje da ostave svoja vozila – priča Simić.

Kaže da su ljudi ponekad primorani i da sjede u vozilima da ih pauk ne bi odnio dok neko drugi ode do banke ili marketa. Stanari pričaju da nerijetko i sami nemaju gdje da ostave svoje vozilo pa kruže nekoliko puta oko zgrada ne bi li našli parking mjesto.
Primorani su da automobil nekad ostave tamo gdje mu nije mjesto pa strahuju od pauka, koji danima “operiše” po naselju, a dešava se i da su istovremeno dva u opticaju.

Ništa manji problem nemaju ni pješaci koji zbog parkiranih automobila i nedostatka trotoara moraju hodati saobraćajnicom.

U ovom dijelu naselja uvijek je gužva, vozila su parkirana po ulici, trotoara nema tako da su pješaci stalno na mukama – rekla je Milena Rožić.

Iz Odsjeka za parkinge i garaže ističu da je jedno od rješenja za rasterećenje postojećih parkinga uvođenje naplata parkiranja i dodjela povlašćenih karata stanarima iz okolnih zgrada.

– Na taj način uspješno su rasterećeni parkinzi u Aleji Svetog Save, ulici Sime Šolaje, te na Bulevaru cara Dušana – rekli su u ovom odjeljenju.

Bočni parking

Predsjednik Udruženja za bezbjednost saobraćaja RS Milenko Jaćimović rekao je da je izmjenom regulacionog plana za Novu varoš predviđeno uvođenje bočnih parking mjesta u ulicama Stevana Mokranjca, Ravnogorskoj, te izgradnja parking prostora na staroj lokaciji barake MZ Nova varoš.

– U prethodne dvije godine to se nije desilo, a svaki dan sve je više automobila – dodao je Jaćimović.

.
(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender