09. 12. 2021.
Beograd: Ugašen požar u soliteru, nema stradalih

Beograd: Ugašen požar u soliteru, nema stradalih

Beograd: Ugašen požar u soliteru, nema stradalih

Kako javlja RTS, više stanova izgjorelo je u soliteru u beogradskoj opštini Novi Beograd, a nekoliko stanara se nagutalo dima.

U požaru, koji je izbio oko podneva, skoro potpuno je izgorio stan na 4. spratu, a oštećeno je i nekoliko terasa po vertikali, rekao je zamjenik komandanta Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Slaviša Karadžići.

On je istakao da se očekuju ekipe MUP-a koje će utvrditi uzrok požara.

Beograd: Požar u soliteru, ima povrijeđenih

Na teren je izašlo sedam vatrogasnih kola sa 23 spasioca vatrogasca i oni su zatekli skoro cijelio stan u požaru, koji je brzo lokalizovan.

Prema njegovim riječima, jedna osoba sa 7. sprata je u polusvjesnom stanju evakuisana do ekipe Hitne pomoći, ispred zgrade, kao i jedna žena i dijete sa devetog sprata.

Oni su spašeni sa terase i evakuisani su do izlaza iz zgrade koja ima deset spratova, rekao je Karadžić navinarima na licu mesta.

On je istakao da je pretražena čitava vertikala zgrade, kako bi se spasioci uvjerili da su svi stanari evakuisani.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura kazala je Tanjugu da su tri osobe otrovale ugljen-monoksidom. Dvije su prebačene u Toksikološki centar VMA, od kojih je djevojka u težem stanju zadržana na liječenju, a mladić je još na ispitivanju.

1

Jedno dijete je prevezeno u Insitut za majku i dete, rekla je Macura.

Osim toga, na licu mjesta bilo je pet ekipa Hitne pomoći, koje su ispred zgrade dale kiseonik djetetu od pet i po godina i njegovoj majci.

Kako su novinarima ispričali stanari te zgrade, prije izbijanja požara u stanu se čula svađa.

.
(RTS, Tanjug)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender