02. 12. 2021.
Britanskom parlamentu potrebne mačke u borbi protiv miševa

Britanskom parlamentu potrebne mačke u borbi protiv miševa

Britanskom parlamentu potrebne mačke u borbi protiv miševa

Problem je u tome što bi to zahtijevalo angažovanje čitave armije mačaka i time neizbježno izazvalo haos i narušilo dostojanstvo uvažene ustanove.

Nedavno istraživanje je pokazalo da, s ozbirom na veličinu parlamenta, angažovanje jedne ili dvije mačke ne bi imalo nikakav efekat, ali bi, s druge strane, “čopor mačaka” koje bi jurile po zgradi, bilo teško obuzdati.

“Mačiji plan” se najozbiljnije razmatra, kazao je za AFP poslanik DŽon Turso, navodeći, međutim, da njegovu primjenu koči niz “praktičnih i tehničkih problema”.

NJegova koleginica En Mekintoš predložila je da parlament nabavi mačke iz obližnjeg azila za napuštene životinje.

“Populacija miševa nekontrolisano raste, naročito u dijelu zgrade gdje se priprema hrana, što predstavlja opasnost po zdravlje”, rekla je ova zagovornica ideje da se mačke pozovu kao ispomoć.

Britanski premijer Dejvid Kameron je u svoju rezidenciju 2011. uveo mačku po imenu Lari, nakon što su dvije televizijske ekipe uslikale pacova kako nesmetano šeta ispred čuvenih crnih vrata u Dauning stritu.

Larijeva efikasnost je, međutim, ubrzo dovedena u pitanje. Ispostavilo se, naime, da mačor najviše vremena provodi “isprobavajući udobnost starinskog namještaja” rezidencije.

Mačke su prisutne u Dauning stritu još od 1920-ih godina. Neke su čak bile i odlikovane titulom vladinog “lovca na miševe” i stavljene na državni platni spisak, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender