02. 12. 2021.
Federalna policija sprema hapšenje pomoćnika direktora SIPE

Federalna policija sprema hapšenje pomoćnika direktora SIPE

Federalna policija sprema hapšenje pomoćnika direktora SIPE

Isti izvor navodi da se ovo isforsirano hapšenje Hrgića organizuje zbog tajminga u koje je došlo Tužilaštvo BiH zbog slučaja “Zubac” koji očigledno ne ide u željenom pravcu, jer na posljednjem ročištu svjedoci Tužilaštva BiH nisu govorili u prilog toj instituciji.

Sagovornik “Nezavisnih novina” navodi da Hrgića, koji je u Sipi odgovoran za istrage, treba “ukloniti” po nalogu Tužilaštva BiH i Federalne uprave policije, koja je uključena u rušenje najbitnije bezbjednostne agencije u BiH.

“Riječ je o dobro uvezanom lancu koji se odvija na relaciji Tužilaštva BiH i Federalne uprave policije”, konstatovao je izvor.

Sagovornik “Nezavisnih” ističe da bi “uklanjanjem” prva dva čovjeka Sipe direktora Gorana Zupca i njegovog pomoćnika Anđelka Hrgića bila srušena Agencija.

“Federalna uprava policije pokrenula je istragu protiv Hrgića nakon što je Sipa otkrila silne malverzacije u kojima je glani akter direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač, a koje se odnose na staž i nezakonito trošnjenje novca”, navodi izvor i dodaje da Federalana uprava policije “okrenula neiscrpnoj temi ratnog zločina”, jer Hrgiću ništa drugo nisu mogli da pripišu.

“Nezavisne” pišu da bi Lukač 31. oktobra trebalo da se pojavi kao svjedok u slučaju “Zubac”, pa se nastoji skrenuti pažnja sa Lukačeve i odgovornosti Federalne uprave policije u događajima od 7. februara kada je zapaljena zgrada Predsjedništva BiH i Arhiv, te mnoge druge institucije u Sarajevu.

“Krajnji cilj je da Bošnjaci instaliraju svoje kadrove u Sipi, jednoj agenciji koja je pored neviđenog prtiska posigla izuzetne rezultate. Zanimljivo je u svemu tome da Lukač, koji je inače Hrvat po nacionalnosti, `igra` kako mu se naredi iz centara bošnjačkih stranaka, u prvom redu SDA”, zaključio je sagovornik “Nezavisnih”.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender