04. 12. 2021.
Ljubavni savjeti zlata vrijedni

Ljubavni savjeti zlata vrijedni

Ljubavni savjeti zlata vrijedni

U požudi

1. Najbolje da ne spavate sa momkom na prvom sastanku ako želite nekakvu budućnost sa njim. Da, mnoge veze tako počinju, ali postoji rizik da vas svrsta u kategoriju šema za jednu noć.

2. Ne glumite da vas zanimaju njegovi hobiji, jer istina će na kraju svakako izaći na vidjelo.

3. Kada vam momak kaže da ne želi ozbiljnu vezu, recite to prijateljici ili zapišite. To će vas primorati da prihvatite činjenicu da on to misli. Jer zaista jeste tako.

4. Na izlascima uživajte u trenucima sadašnjim. To znači da ne treba da pričate sa njim o budućnosti ili se preispitujete da li je on onaj pravi, ali ostavite te priče za kasnije. Otprilike prvih mjesec dana jedino što treba da radite jeste da se dobro zabavljate.

5. U krevetu se usredsredite na sopstveno zadovoljstvo. Ako se previše koncentrišete na pokazivanje svojih vještina i umijeća, zaboravljate da uživate (a time i njemu uskraćujete mogućnost da uživa gledajući kako vas baca u ekstazu).

6. Slušajte šta njegovi prijatelji i porodica govore o njemu. Komentari: “Prije tebe nijednoj nije uspjevao da ostane vjeran!”, najbolje vam otkrivaju kakav je u stvari.

7. U prva dva-tri mjeseca zabavljanja provodite jednako vremena sa prijateljima. Momci često pohrle u vezu, a onda odjednom zavape: “Ovo ide prebrzo!”. Vi morate da “stiskate kočnicu”.

8. Bar prva tri mjeseca, dok ne odlučite da uđete u ozbiljniju vezu, neka vam sve opcije ostanu otvorene. Potrebno vam je minimum 90 dana da uopšte počnete zaista da ga upoznajete.

Ulazite u vezu

1. Nije vam dečko dok ne počne javno da vas naziva svojom djevojkom ili dok se oboje ne složite da je u pitanju ekskluzivna veza.

2. Ako vam nešto u njegovom stilu života smeta, recite to prije nego što postanete zaista ljuti. Ako mu ne kažete da vam smeta što vodi previše buran noćni život, na kraju ćete se iznervirati i eksplodirati – što ne spada u mudre metode komunikacije.

3. Neka on vama prvi izjavi ljubav. Generalno gledano, muškarcima je potrebno više vremena da “procesuiraju” osjećanja i verbalizuju ih. Ako vi prvi izrazite svoja, može se osjetiti “satjerano u ćošak”, savjetuje “Kosmopoliten”.

4. Ako vam je potreban definiši-u-kakvoj-smo-mi-to-vezi razgovor, inicirajte ga za vrijeme šetnje. Opuštajuće aktivnosti mu snižavaju nivo hormona stresa, koji inače raste kada je primoran da razgovara o osjećanjima.

5. Družite se sa srećnim parovima. Lakše će prihvatiti mogućnost ozbiljne veze ako vidi da se dobro zabavljaju.

6. Zajednički život prije braka je mudar potez, jer otkrivate mnoštvo izazova koje je najbolje razriješiti prije na vrijeme.

7. Ultimatum o ulasku u ozbiljnije vode postavite mu samo ako ste zaista spremne i da se okrenete i odete. Odlučno mu postavite rok da se izjasni.

8. Ne možete prisiliti momka da presječe sve veze sa prošlošću, ali mu objasnite zašto vas povređuje ako se viđa sa bivšom ili drugaricom koja se pali na njega. Ako mu je zaista stalo do vas, poštovaće vaša osjećanja ili vam logično objasniti zašto ne prekida kontakt.

Nailaze prvi problemi

1. Naučite da sagledavate stvari iz oba ugla – i iz svoje, ali i iz njegove perspektive. Pokušajte da poštujete njegova stanovišta, pa je vjerovatnije da će i on poštovati vaša.

2. Zapakujte žalbu između komplimenata: “Znam da na tim sastancima ne mogu bez tebe, ali voljela bih da mi javiš ako zbog poslovnog sastanka ne stižeš na večeru. Uživam kada zajedno provedemo veče i hoću da znam da li ćemo i kada”.

3. Poslužite se humorom da ga privolite na djelanje. Uperite prst u gomilu prljavih i vlažnih peškira i recite: “Ništa ljepše nego doći domu svom i slatkom mirisu buđi”.

4. Znajte da njegovi politički stavovi, mišljenja i uvjerenja, kao i stavovi prema novcu mogu da variraju tokom vremena. Ono što se vjerovatno neće menjati jesu osnovne vrijednosti do kojih drži, stav prema monogamiji i religijska ubjeđenja.

5. Ne ostavljajte stvari nedorečene – ako želite tačno određen poklon za rođendan ili da izađete u određeni restoran, recite mu to. Muškarci ne shvataju suptilne nagovještaje.

6. Ako otkrijete nešto ružno o njegovoj prošlosti, na primjer da je prevario bivšu djevojku, pitajte ga zašto je to učinio. Trebalo bi da se kaje i zaklinje da to neće ponoviti.

7. Ako vam se tokom rasprave učini da se strašno iznervirao, napravite pauzu. Hormoni stresa lako preplave muški organizam, pa instinktivno žele da pobjegnu.

8. Pazite šta pričate u trenucima bijesa. Surovi ili omalovažavajući komentari često će vam biti oprošteni, ali ne i zaboravljeni.

9. Ne kritikujte njegove pokušaje da se izvini na svoj način. Muškarci se izvinjavaju djelima, pa iako nećete čuti željenu riječ, biće vam jasno šta želi da vam kaže time što vas poslije svađe izvodi na večeru ili vam masira leđa.

Uplovljavate u “zonu sigurnosti”

1. Jedna stvar zajednička za sve srećne parove: bave se zabavnim aktivnostima zajedno. Takmičarske igre (bilijar ili basket) preporučuju se jer povećavaju nivo adrenalina, što doprinosi jačanju bliskosti.

2. Ne dopustite da vas vidi dok piškite, čupate obrve ili depilirate prepone voskom. Ne ubijajte romantiku.

3. Da biste sačuvali nešto zagonetnosti, zadržite poneku tajnu za sebe. Na primjer: koliko ste ih imale prije njega, šta se desilo na onom izlasku sa drugaricama, da ste jednom davno iskusile seks utroje…

4. Ne zaboravite poljupce. Samo 10 sekundi ljubljenja bez nekog posebnog povoda doprinosi uzbudljivijem seksu, čak i satima poslije.

5. …a ni zagrljaje. U muškom tijelu ima manje oksitocina, supstance koja izaziva osjećaj prisnosti, ali čestim dodirima možete povećati njeno lučenje.

6. Ako vam se tijelo promijenilo vremenom, ne skrećite mu pažnju na to! Muškarci rijetko primjećuju detalje poput celulita i opuštenije kože.

7. Dok sjedi na kauču, skočite NA njega, umjesto DO njega. Seksi dinamika zahtjeva malo truda, ali to je pravi način da sačuvate dobru vezu.

8. Razbijte seksualnu monotoniju tako što ćete se izolovati od svega (cijeli vikend u krevetu) i bez ikakvih spoljnih smetnji prionuti na jedan jedini cilj: seks.

9. Ne kulirajte prijatelje i ne prekidajte sve veze sa svetom da biste 24 sata dnevno provodile sa svojim dragim. Jedna osoba ne može biti odgovorna za vašu sreću.

10. Budite nepredvidljive. Momci žele promjene, ali nema potrebe da je traže naokolo. Dok listate novine, izjavite: “Znaš, oduvijek sam željela da vodimo ljubav na stepeništu”, a potom se nonšalantno vratite na čitanje najnovijih vijesti.

Planirate zajedničku budućnost

1. Ako niste sto posto sigurne da li želite da provedete život sa njim, zapitajte se: da li toliko vremena trošim na to da sačuvam vezu da sam zanemarila životne ciljeve? Da se ovog časa rastanemo, da li bih mogla da živim bez njega? Ako odgovorite sa NE, ostanite tu gde ste još šest mjeseci, pa ponovo postavite sebi ista pitanja i znaćete pravi odgovor.

2. Ljubav ipak ne pobjeđuje baš sve. Neka neslaganja prosto neće nestati, bez obzira na to koliko se volite.

3. Oboje ćete se u nekom trenutku upitati da li ćete biti u stanju dovijeka da ostanete vjerni. Zadržite ta preispitivanja za sebe i ne vrijeđajte se ako i on ima iste dileme.

4. Zahvalite mu na sitnim znacima pažnje (recimo, kada vam napuni rezervoar ili je ljubazan prema vašoj povučenoj drugarici). Ako zna da cijenite njegov trud, nastaviće tako i ubuduće.

5. Malo bezazlene ljubomore održava plamen strasti. Povremeno mu uz osmijeh ispričajte kako ste otkačile nekog udvarača.

6. Budite realni po pitanju seksa: 5 do 15 procenata seksualnih odnosa u zdravim vezama je na nezadovoljavajuće ili nefunkcionalno (jedno od vas ne svrši ili je predigra preskočena ili prebrza). Ako ne premašujete navedene procente, nema potrebe da se nervirate.

7. Ako vam se baš “omakne” i prevarite ga, dobro razmislite pre nego što mu priznate. Ponekad iskrenost može da donese više štete nego koristi.

8. Ne poredite svoju vezu sa drugima. Svi parovi – čak i oni na izgled savršeni – imaju probleme.

9. Dug je život. Ako sada nije pravo vrijeme za vas, napravite pauzu. To ne znači da nećete opet u nekom trenutku biti zajedno.

10. Ali, život je i kratak. Pobrinite se da se zajedno mnogo i često smijete. Ostalo će doći samo po sebi.

(mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender