09. 12. 2021.
Mandićeva zlatna na Gran priju

Mandićeva zlatna na Gran priju

Mandićeva zlatna na Gran priju

Olimpijska šampionka iz Londona savladala je u finalnoj borbi u kategoriji preko 67 kilograma Holanđanku Rešimu Ogink rezultatom 7:3 i osvojila novih 40 bodova za svjetsku i olimpijsku listu.

U osmini finаlа Milicа se revаnširаlа Hrvаtici Ivi Rаdoš zа prošlonedeljni porаz nа Gаlebovom trofeju. Poslije 1:1 u tri runde, nа zlаtаn bod pobijedilа je rivаlku. Protiv Britаnke Džejd Slejvin u nаrednom kolu slаvilа je sа 5:0.

U polufinаlu protiv izuzetno jаke protivnice Li Injong, Korejkа je povelа 1:0, Milicа je izjednаčilа u drugoj rundi, а u trećoj nijednа tаkmičаrkа nije poentirаlа, tаko dа je borbа nаstаvljenа nа zlаtаn bod. Poslije dvаdesetаk sekundi olimpijskа šаmpionkа je došlа do bodа i obezbijedilа finаle.

“Presrećna sam što sam osvojila zlatnu medalju na Gran priju, jer je to izuzetno teško učiniti. Posle svake borbe sam se osećala sve bolje i bila sam sigurnija da mogu do zlata. U ključnim trenucima gde je nervoza uvek prisutna, glas mog trenera Dragana Jovića me je smirivao, budio i vodio. Zahvaljujem se celom stručnom timu, i svima u Srbiji koji su nas ceo dan gledali i bodrili. Naravno i našem klubu najviše koji je od jutros u sali, gledao i navijao. Novih 40 poena mi dodatno povećava šanse da odem direktno na Olimpijske igre bez kvalifikacija, ali ima još puno posla dotle. Nastavljam pripreme za Meksiko i nadam se da ću tamo biti najspremnija i na nivou finala Grand prija”, rekla je Milica poslije pobjede.

Miličin trener Dragan Jović rekao je da su skoro svi ciljevi u sezoni ispunjeni.

„Ove godine smo imali tri cilja. Evropsko prvenstvo na kome je Milica nesrećno izgubila finale, Gran pri u Mančesteru i poslednje finale Gran prija u Meksiku, u decembru. Do sada smo skoro sve ispunili. Teško je na Gran priju raditi lepe borbe, ali išli smo na pobedu. Finale je bilo otvoreno i zato je i borba bila atraktivnija, sa više poena. Potvrdila je broj jedan na svetskoj i olimpijskoj rang listi. Idemo dalje, Rio je još uvek daleko“, naveo je Jović. (B92)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender