05. 12. 2021.
Preminuo Slobodan Radulović, bivši direktor “C” marketa

Preminuo Slobodan Radulović, bivši direktor “C” marketa

Preminuo Slobodan Radulović, bivši direktor “C” marketa

Slobodan Radulović, bivši direktor „C marketa“ Radulović je osuđen u slučaju „stečajna mafija“ jer je od Mike Brašnjovića, direktora „Eko-produkta“, primio mito od 2,5 miliona evra kako bi mu bez pravnog osnova izdao 42 mjenice u vrijednosti od 350 miliona dinara.

On se tereti da je 2003. godine utajio porez tako što je isplatio 39 miliona dinara kao plate za 3.019 zaposlenih, ali ih je umjesto kao plate evidentirao kao zajam za radnike da ne bi platio porez.

Radulović je 2006. zbog optužbi za pronevjeru 30 miliona evra u „C marketu“ pobjegao iz zemlje i godinama živio u Španiji, a prije nekoliko mjeseci preselio se na Kubu. U Srbiju je došao zbog teške bolesti i riješen je da dokaže da mu je optužnica namještena.

Zbog bolesti je tražio da ne ide u pritvor, već da bude smješten u bolnicu, a zauzvrat je bio spreman da odgovori na optužbe i ponudi dokaze da iza čitave afere stoji Mišković.

Tome u prilog ide i Radulovićeva izjava data krajem decembra 2013, u kojoj je istakao da „namjerava da pred sudom iznese odbranu i dokaže punu istinu o načinu na koji je Mišković preuzeo „C market“ i ko mu je pomagao u toj „neviđenoj pljački Srbije“.

Radulović i Mišković znaju se 14 godina, prijateljstvo je trajalo pet godina, a onda su ga zamijenile ucjene i prijetnje. Naime, Radulović je u svom pismu upućenom Specijalnom sudu 2007. godine opisao kako ga je vlasnik „Delte“ ucjenjivao i prijetio mu.

(Kurir)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender