27. 11. 2021.
Šta je neophodno za srećan brak?

Šta je neophodno za srećan brak?

Šta je neophodno za srećan brak?

Rezultati ove studije kažu da je za kvalitetan i srećan brak najvažnija iskrena komunikacija. I to je prvi savjet svim mladim parovima koji misle da je bilo šta drugo, posebno seks, ključan za uspjeh.

Iznenađujuće, dobar seksualni život našao se tek na 18, od mogućih 20. faktora. Daleko ispred njega su strpljenje, poštenje, poštovanje i vjernost.

Na drugim mjestu nalazi se kompromis, a slijedi ga istrajnost, uprkos teškim vremenima i svim preprekama. Samo jedan posto ispitanika insistirao je na tome da je dobar seksualni život ključ sreće.

Na listi su se našli i savjeti da je važno uvijek zadržati smisao za humor i biti nasmijan, te kako nikada ne treba otići na spavanje dok ste u svađi, odnosno da probleme uvijek morate rješavati izvan spavaće sobe.

Među neobičnim savjetima našli su se i oni da se uopšte ne treba vjenčavati, imati djecu ili da je najvažnije ne dopustiti porodici da se miješa u bilo kakve odluke. Po pitanju zasnivanja porodice mnogi savjetuju da je pametnije imati djecu tek nakon što se “slože sve kockice” odnosno obezbijedi materijalna sigurnost.

.
(Lepota i zdravlje)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender