05. 12. 2021.
Novak: Kao da sam već prvi u Parizu

Novak: Kao da sam već prvi u Parizu

Novak: Kao da sam već prvi u Parizu

Srpski teniser u utorak počinje odbranu titule u Parizu duelom sa Filipom Kolšrajberom, u sklopu borbe za prvo mjesto na kraju 2014. godine sa Rodžerom Federerom.

Novak je prošle nedjelje postao otac, ali je pred start turnira u Parizu obradovao sve svoje navijače rekavši da rođenje djeteta neće uticati na njegove teniske obaveze.

„Rođenje deteta je najlepša stvar koja se dogodila u mom i Jeleninom životu, bez dileme“, rekao je Novak po dolasku u Pariz o očinstvu i dodao:

„Iskreno, trenutno se osećam kao da sam već osvojio prvo mesto dobivši dete prošle nedelje. Za mene je to najvažniji trenutak u životu.“

Novak odbranu titule u Parizu počinje u utorak protiv Filipa Kolšrajbera. Do kraja sezone srpski teniser imaće velikih poteškoća da sačuva prvo mjesto na ATP listi u borbi za Rodžerom Federerom.

„Branim ovde i u Londonu veliki broj bodova, ali tako je bilo i prethodnih godina. Igrao sam dobro u Parizu i Londonu. Spremio sam se dobro za izazove.“

Novak je veliku priliku da izjednači u međusobnim mečevima sa Federerom propustio u Šangaju, kada je propustio i šansu da napravi još veću zalihu poea pred finiš sezone.

Švajcarac, koji je u 2014. pao na osmo mjesto na ATP listi, ponovo igra sjajno i u velikoj je formi.

„Nikada nisam pomislio da on ne može da se vrati u borbu za prvo mesto. Uvek sam mislio da je među najboljima na svetu, a on nastavlja da to i dokazuje. Imam mnogo poštovanja prema onome što on radi. Mislim da njemu godine nisu problem. Štaviše, mislim da ove godine igra svoj najbolji tenis“, rekao je Đoković.

Srpski teniser je na kraju izrazio nadu da će rođenje djeteta pozitivno uticati na njegovu karijeru.

„Meni je važno da učestvujem u životu deteta koliko god mogu. Da budem tu u njegovom odrastanju, njegovom detinjstvu. Nadam se da će se to pozitivno odraziti na moju karijeru. Što se tiče mog pristupa tenisu, ništa se nije promenilo. Još sam tu, borim se, takmičim se, pokušavam da budem prvi na svetu i da osvajam titule“, rekao je Đoković, prenosi B92.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender