09. 12. 2021.

Banja Luka: Kradu se ljuljaške i klupe

Dodali su da je evidentirano i izvaljivanje klupa iz ležišta, te da je oprema na većini dječijih igrališta sve češće na meti nesavjesnih građana.

Kako su objasnili na ljuljaškama su najčešće bili pokidani lanci i sjedišta, te da nema pravila na kojim se igralištima najčešće uništava oprema.

– Uništavanje je prisutno rjeđe ili češće na gotovo svim lokacijama – precizirali su u Gradskoj upravi.

Dodali su da se radovi na sanaciji i održavanju obavljaju  na svim igralištima gdje je došlo do oštećenja opreme, a u okviru raspoloživih sredstava.

– Nije moguće  uvijek  precizno razdvojiti koje rekvizite  su uništili vandali, a koje su oštećene iz drugih razloga, pod uticajem vremenskih uslova, dotrajalosti, nepažnje korisnika… – rekli su u Gradskoj upravi.

Naveli su da je Programom zajedničke komunalne potrošnje za 2014. godinu za sanaciju i održavanje dječijih igrališta predviđeno 18.000 KM.

– U toku je farbanje rekvizita na igralištima u Rosuljama i Boriku – kazali su u Gradskoj upravi.

Podsjetili su da je u ovoj godini završena izgradnja dječijeg igrališta u Kordunaškoj ulici.

– U njegovu izgradnju je uloženo oko 70.000 KM a urađeno je i jedno igralište na Laušu – naveli su u Gradskoj upravi.

Jelena Kojičić, majka četvoro djece, smatra da bi se novac koji grad potroši za popravku štete mogao uložiti u druge svrhe.

– U gradu nedostaje prostora gdje djeca mogu bezbjedno i kvalitetno da provode vrijeme sa svojim vršnjacima, bolje bi bilo da se novac potroši na izgradnju novih igrališta – rekla je ona.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender