02. 12. 2021.
Bosić: Zalažemo se za ljude koji će raditi u interesu naroda

Bosić: Zalažemo se za ljude koji će raditi u interesu naroda

Bosić: Prigovor na neregularnosti rezultata izbora, obratićemo se i Sinodu SPC

“Jedan od primjera je Višegrad, gdje je kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik dobio 113 glasova, a naš kandidat Ognjen Tadić nije dobio nijedan”, rekao je Bosić novinarima nakon sastanka predstavnika stranaka koje čine Saveza za promjene.

On je istakao da će biti zatraženo novo brojanje glasova i ekspertiza izbornog procesa.

“Svi članovi Saveza za promjene saglasni su da moraju ostati dosljedni politici promjena u Republici Srpskoj i BiH. Pozivamo i ostale političke partije, naravno osim predstavnika SNSD-a, na razgovore”, rekao je Bosić i napomenuo da je SDS apsolutno jedinstven.

Prema Bosićovom mišljenju, Dodik je izgubio izbore i više “ne vlada situacijom u Republici Srpskoj i na nivou BiH”.

“Za nas je bio problem podrška Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja Miloradu Dodiku u izbornoj kampanji, zbog čega ćemo se obratiti Sinodu Srpske pravoslavne crkve”, kaže Bosić.

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je da će raditi na definisanju parlamentarne većine u Predstavničkom domu parlamenta BiH i formiranju Savjeta ministara BiH.

“Uradiću sve da Savjet ministara BiH bude sastavljen od članova Saveza za promjene. U prilog nam idu i stavovi Evropske narodne partije koja očekuje formiranje vlasti od članova ove partije iz BiH”, kaže Ivanić, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender