02. 12. 2021.
Hoće li Mile Radišić u zatvor?

Hoće li Mile Radišić u zatvor?

Hoće li Mile Radišić u zatvor?

Osnovni sud u Banjaluci, i pored ranijih najava, još nije odlučio hoće li banjalučki biznismen Mile Radišić ići u zatvor na odsluživanje kazne, javlja ATV.

Odluka ni ovaj put nije donesena.

Loptica je prebačena na KPZ Banjaluka kojem je upućen dopis u kojem se traži nalaz i mišljenje sudskog vještaka o tome da li postoje uslovi za liječenje Radišića u zatvoru.

Tek nakon odgovora KPZ Banjaluka, kako je navedeno ATV-u u dopisu Osnovnog suda u Banjaluci, biće odlučeno da li će Mile Radišić biti upućen na odsluživanje kazne zatvora u trajanju od tri godine.

Radišić je od Ustavnog suda BiH tražio da se odloži izvršenje kazne zatvora, a od Osnovnog suda advokat osuđenog tražio je da se zbog zdravstvenih problema odloži Radišićev odlazak u zatvor.

Ustavni sud rekao je “ne” Radišićevoj molbi da se zatvorska kazna odloži, jer bi time bili usporeni radovi na grandioznom objektu koji u centru Banjaluke gradi njegov Grand Trejd.

Odluka je na Osnovnom sudu, ali tek nakon izjašnjavanja KPZ Banjaluka i sudskog vještaka da li postoje uslovi za liječenje Mile Radišića dok traje bolest i njegov boravak u zatvoru.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender