05. 12. 2021.

Studentski centar: Ko proda krevet, biće tužen

Direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” Banjaluka Zoran Babić kaže da je preprodaja kreveta problem koji je prisutan godinama zbog čega pripremaju oštrije sankcije za sve koji ne poštuju pravila.

Već na idućoj sjednici našeg Upravnog odbora razmatraćemo kako napokon riješiti problem ilegalne prodaje kreveta u domu. Predložićemo da svi koji prodaju krevete budu tuženi – istakao je Babić.

Prema njegovim riječima osim prodavaca biće kažnjeni i oni koji kupe krevet u domu.

Ako se utvrdi da je neki student kupio krevet, on neće plaćati samo deset maraka za boravak u domu, kolika je standardna mjesečna cijena, već će imati cijenu receptivnog smještaja, koja je i do šest-sedam puta veća. I to će biti jedan od prijedloga koji će razmatrati Upravni odbor na sjednici koja treba da bude održana krajem novembra – kazao je Babić.

On je dodao da su odlučni da konačno stanu u kraj trgovini mjestima i krevetima u domovima.

Možda bi bilo opravdano da studenti odluče da besplatno ustupe svoje mjesto bratu ili sestri, ali za preprodaju nema opravdanja – rekao je Babić.

Da ilegalno tržište među studentima cvjeta pokazuje i podatak da se trenutno u evidenciji Studentskog centra “Nikola Tesla” nalazi 1.660 studenata za koje je utvrđeno da su u posljednje četiri prodavali krevete. Svi su automatski prema odluci Upravnog odbora kažnjeni tako što im je oduzeto 30 bodova na konkursu ako požele još jednom da apliciraju za dom.

Njihova šansa da ponovo dobiju mjesto u domu skoro je nikakva, jer bi morali da imaju sve desetke ili ostvare maksimalan broj bodova na osnovu svih ostalih kriterijuma koji su predviđeni konkursom – kazao je Babić.

Konkurs

Studentski centar “Nikola Tesla” u Banjaluci objavio je prošlog mjeseca konkurs za smještaj u okviru kojeg zainteresovani mogu da apliciraju za 1.116 slobodnih kreveta. Pravo konkurisanja imaju svi redovni studenti Univerziteta u Banjaluci čije je stalno mjesto boravka udaljeno više od 30 kilometara od Banjaluke. Rezultati za brucoše već su objavljeni, dok će za ostale studente biti poznati do 10. novembra.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender