02. 12. 2021.
Bijeljina danima u mraku zbog duga za struju

Bijeljina danima u mraku zbog duga za struju

Bijeljina danima u mraku zbog duga za struju

Direktor “Elektro-Bijeljine” Zlatan Lazarević rekao je Srni da struja za javnu rasvjetu nije plaćena tri mjeseca, a čelnici grada nisu reagovali ni 10 dana nakon prijema opomene.

On ističe da se iz lokalnog budžeta plaća i struja za administrativnu zgradu i gradski Centar za kulturu koji i dalje svijetle noću, jer su ovi računi uredno izmireni.

“Ono što je za udobnost gradskih čelnika to se plaća, a ono što je za narod to ne plaćaju”, ocijenio je Lazarević i izrazio nadu da će lokalna vlast konačno reagovati i uplatiti dug kako građani Bijeljine ne bi živjeli u mraku.

On kaže da je isključenje napajanja javne rasvjete počelo u četvrtak, 23. oktobra, kada je u mraku ostao centar Bijeljine, selektivno je nastavljeno isključenjem rasvjete u svim velikim selima i do sada je već isključena polovina javne rasvjete na području grada.

Prema Lazarevićevim riječima, “Elektro-Bijeljina” je prespajanjem odvojila sa javne rasvjete semafore u gradu i omogućila njihov rad, da zbog nemara lokalne vlasti ne bi bila ugrožena bezbjednost stanovnika.

Lazarević kaže da je mjesečna potrošnja struje za javnu rasvjetu u Bijeljini oko 90.000 KM.

U gradskoj upravi Srni je rečeno da će nadležni u lokalnoj administraciji sutra iznijeti novinarima stav o ovom problemu, prenose agencije.

.
Foto: Ilustracija

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender