09. 12. 2021.
Čekajući da prorade predizborne peći: Učenici na Laušu pohađaju skraćenu nastavu

Čekajući da prorade predizborne peći: Učenici na Laušu pohađaju skraćenu nastavu

Čekajući da prorade predizborne peći: Učenici na Laušu pohađaju skraćenu nastavu

Mališani kažu da je, iako su časovi skraćeni, u učionicama jako hladno i da im je vrlo teško da nastavu prate obučeni u jakne.

“Već danima se mrznemo u školi, čak sam se malo i prehladio, zbog čega je mama razmišljala da li uopšte da me pošalje u školu ili ne”, rekao je jedan od učenika, dodajući da su im nastavnici rekli da će grijanje biti pušteno tek iduće sedmice.

Ni njegovom školskom drugu ništa nije toplije.

“S obzirom na to da je jako hladno, jaknu i ne skidam kad dođem u školu, ali je isto tako nezgodno da u njoj pratim nastavu”, kazao je on, ističući da mu prsti budu toliko hladni da ni olovku ne može držati u ruci.

Baku Nevenku Mihajlović, koja je došla po svoju unuku, zatekli smo ispred škole. Ona kaže da je žalosno što se djeca na nastavi smrzavaju.
“Moja unuka je prošle sedmice kući došla sva modra od hladnoće. Već danima razmišljam da kažem direktoru, jer nastavnicima je džaba govoriti, da nešto hitno urade o pitanju grijanja”, kazala je ogorčena Mihajlovićeva.

Dodala je da je upoznata s tim da je u toku rekonstrukcija kotlovnice u ovoj školi, ali da joj nije jasno zašto to nisu odradili za vrijeme školskog raspusta.

“Znali su da se na vremenske prilike ove godine ne mogu osloniti, pa je to trebalo da urade ranije ili bar da ujutro uključe grijalice”, ljutito je rekla Mihajlovićeva.

Učiteljica koja nije željela da se predstavi kaže da joj je jako žao mališana koji se svakodnevno mrznu na nastavi.

Direktor OŠ “Sveti Sava” Miroslav Popržan potvrdio je “Glasu Srpske” da su učionice ove škole proteklih dana bile hladne zbog rekonstrukcije, te da će do kraja sedmice grijanje imati sve prostorije.

“Dio škole će već danas imati grijanje, dok će radijatori biti topli i u drugom dijelu škole u petak”, rekao je Popržan.

Frka bez potrebe

Predsjednik Savjeta MZ Lauš Nebojša Matić kaže da su roditelji učenika ove škole nezahvalni i da dižu frku bez potrebe.
“Radovi na grijanju u školi se privode kraju. Roditelji bi trebalo još malo da se strpe, jer će uskoro imati puno bolje i kvalitetnije grijanje u školi nego što je to bilo ranije”, rekao je Matić.

Predizborne peći

Inače, rekonstrukcija kotlovnice u starom dijelu školskog objekta počela je 17. oktobra. Tada je počela rekostrukcija starih kotlova jer su nabavljena dva nova.

Postavlja se pitanje zašto se sa zamjenom kotlova kojima je rok trajanja istekao prije 15 godina i na kojima je i prethodne grijne sezone došlo je do potpunog pucanja, krenulo tek 17. oktobra kada je varljivo mihiljsko sunce još uvijek dozvoljavalo da se nose majice kratkih rukava.Tada je rečeno da je rok završetka radova 30 dana, ali iz firme koja je izvođač radova predjeli su da će radovi biti završeni za desetak dana.

Vlada RS je za kotlove obezbijedila 50.000, a grad realizaciju ovog projekta sufinansira sa 8.000 KM.

(Glas/NN/Kontakt)

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender