02. 12. 2021.
Sutra počinje sa radom nova regionalna televizija N1

Sutra počinje sa radom nova regionalna televizija N1

Sutra počinje sa radom nova regionalna televizija N1

Direktor programa N1 za BiH Amir Zukić rekao je na konferenciji za novinare u Sarajevu da ova, dvadesetčetvorosatna njuz platforma uključuje sve moderne komunikacije – televiziju, veb portal i mobilne aplikacije.

On je dodao da tri produkcijska centra N1 – u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, imaju sopstveni urednički pristup, novinare, studije, veb i mobilne platforme i kreiraju odvojene sadržaje, a kada je riječ o programu interesantnom za sve tri sredine onda se udružuju u jedan regionalni kanal.

“N1 je i ekskluzivni partner Si-En-En-a i to partnerstvo nam omogućava da njihove najbolje programe prevedemo i emitujemo titlovane na lokalne jezike. Ova saradnja istovremeno podrazumijeva da se naši novinari uživo javljaju za Si-En-En-ove programe sa svih događaja koji su svjetski relevantni”, naglasio je Zukić.

On je naveo da je ovakvih javljanja već bilo u nekoliko navrata tokom poplava u BiH i drugim zemljama regije, povodom obilježavanja 100 godina Prvog svjetskog rata, te tokom nedavnog održavanja gej parade u Beogradu.

Zukić je kao specifičnost njihovog programa istakao to što će izvještavati onako kako se stvari dešavaju.

“Mi nećemo čekati termin informativne emisije da bi saopštili nešto bitno. Imamo tehnološke mogućnosti da se u svakom trenutku javimo uživo sa 12 lokacija u regiji”, objasnio je Zukić.

On je izrazio uvjerenje da će ekipa N1 za kratko vrijeme steći povjerenje gledalaca i da će postati ključni izvor informacija o najznačajnijim događajima u zemlji, regionu, ali i svijetu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender