05. 12. 2021.
Vrijedan 60 miliona KM: Pogledajte kako će izgledati banjalučki “City Mall” (FOTO)

Vrijedan 60 miliona KM: Pogledajte kako će izgledati banjalučki “City Mall” (FOTO)

Vrijedan 60 miliona KM: Pogledajte kako će izgledati banjalučki “City Mall” (FOTO)

U “City mall”-u na tri sprata biće smješteni najpoznatiji svjetski i domaći modni brendovi, ugostiteljski objekti, kongresna sala, kino, supermarket, zatvoreni bazen i različiti zabavni sadržaji. Na tri podzemna nivoa nalaziće se parking sa 600 mjesta.

– Investitor je firma “Ideal kompani” i jedan fond iz EU, sa kojim su pregovori u završnoj fazi – rekao je Luburić.
Prostori za rekreaciju, zabavu, kao i restorani brze hrane, nalaziće se na posljednjem nivou, a otvorena terasa pružaće pogled na gradski park.

Svi oni koji uživaju u zdravom životu i ovdje će imati svoj kutak, jer je predviđen fitnes i spa centar. Posebnost novom tržnom centru u Banjoj Luci daće i stakleni krov, koji će pružiti prirodnu svjetlost.

– Takođe, tu su i bilijar sala i kuglana, kao i kazino. Interesantno je da ćemo ponuditi i smještaj u hotelu sa četiri zvjezdice – navodi Luburić.

Tržni centar će se graditi na sadašnjem parkingu Auto škole Banja Luka, preko puta zgrade Uprave za indirektno oporezivanje, a biće povezan sa pješačkom zonom. Kako je potvrđeno za “eKapiju”, u ovom centru posao će dobiti najmanje 500 radnika.

Međutim, s obzirom na to da su novčanici građana sve tanji, nameće se pitanje da li je ovo pravi trenutak za gradnju tržnog centra?

– Svakako da ima potrebe za šoping centrom, jer gradu kao što je Banja Luka nedostaju upravo ovakvi objekti. Samom investicijom od 60 mil KM grad dobija i prvi najveći šoping centar sa različitim kategorijama zakupaca koji će zadovoljiti potrebe stanovništva. Ekonomski razvoj u BiH oslonjen je najviše na investicije koje dolaze iz inostranstva. To je ogroman projekat, koji može da privuče i neke druge zakupce, a koji se sigurno ne nalaze na našem tržištu. U svakom slučaju to će biti veliki plus za budući razvoj tržnih centara u BiH – kaže Luburić.

Banjalučani od proljeća 2017. godine, kada se očekuje završetak radova, više neće morati da idu u šoping ture u evropske gradove, jer će im svi svjetski brendovi biti na dohvat ruke.

Inače, osim ovog centra, u Banjoj Luci se trenutno grade još dva manja tržna centra, a nedavno je i beogradska kompanija “Delta Holding” najavila da će uložiti 50 mil EUR u izgradnju šoping mola u glavnom gradu RS.

(eKapija.com)

1

2

3

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender