30. 11. 2021.
Bijeljina uplatila dio duga za struju

Bijeljina uplatila dio duga za struju

Bijeljina uplatila dio duga za struju

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da je “veoma ljut zbog isključenja struje za javnu rasvjetu” i nazvao to “političkom odmazdom”.

Navodeći da postoje kupci kojima se struja ne isključuje uprkos milionskim dugovanjima, Mićić tvrdi da Grad nije platio dva mjesečna računa i da su dugovanja 250.000 KM.

“Ne bježimo od obaveza, ali pretrpjeli smo velike poplave, budžet je u problemima i plaćanja se obavljaju u skladu sa mogućnostima budžeta i po prioritetima”, kaže on.

Šef gradskog Odsjeka za saobraćaj i komunalnu infrastrukturu Tomica Stojanović rekao je novinarima da svi gradovi u Republici Srpskoj duguju novac elektrodistributivnim preduzećima, ali da im zbog toga nije isključena javna rasvjeta.

Isključenje više od polovine javne rasvjete u Bijeljini, on je nazvao presedanom. Stojanović smatra da je problem dugovanja za struju mogao da bude riješen i naplatom kamate ili tužbom.

Bijeljina je skoro nedjelju dana u mraku zbog duga gradske uprave od 300.000 KM na ime potrošene struje za javnu rasvjetu.

Direktor “Elektro-Bijeljine” Zlatan Lazarević rekao je da struja za javnu rasvjetu nije plaćena tri mjeseca, a čelnici grada nisu reagovali ni 10 dana nakon prijema opomene.

Isključenje napajanja javne rasvjete počelo u četvrtak, 23. oktobra, kada je u mraku ostao centar Bijeljine, selektivno je nastavljeno isključenjem rasvjete u svim velikim selima i do sada je već isključena polovina javne rasvjete na području grada.

Prema Lazarevićevim riječima, “Elektro-Bijeljina” je prespajanjem odvojila sa javne rasvjete semafore u gradu i omogućila njihov rad, da zbog nemara lokalne vlasti ne bi bila ugrožena bezbjednost stanovnika, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender