05. 12. 2021.
CIK: Usvojena žalba SNSD, a Saveza za promjene djelimično

CIK: Usvojena žalba SNSD, a Saveza za promjene djelimično

CIK: Usvojena žalba SNSD, a Saveza za promjene djelimično

Novo brojanje glasačkih listića za Cvijanovićevu biće obavljeno na biračkom mjestu u Zvorniku, te za Cvijanovićevu i kandidata Stranke pravedne politike Gorana Zmijanjca na redovnom biračkom mjestu u Ugljeviku.

Ponovno brojanje biće obavljeno i za Dodika i nezavisnog kandidata Milka Stojanovića za nivo predsjednika Srpske u Zvorniku na tri redovna biračka mjesta, te na po jednom biračkom mjestu u Loparama i Trebinju.

Ponovno brojanje biće obavljeno za kandidate SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet na po jednom biračkom mjestu u Višegradu i Oštroj Luci.

CIK je usvojio zahtjev koalicije Savez za promjene u dijelu koji se odnosi na ponovno brojanje glasačkih listića na biračkim mjestima Srednja Marićka u Prijedoru, Velika Obarska u izbornoj jedinici Bijeljina i Grebin u Višegradu.

Glavnom centru za brojanje naređeno je da izvrši ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske i to za kandidata Saveza za promjene Ognjena Tadića i kandidata koalicije Domovina Ramiza Salkića u Bijeljini i Prijedoru, a u Višegradu za Tadića i kandidata A-SDA Sejfudina Tokića.

Odbijen je kao neosnovan zahtjev Saveza za promjene da ponovno budu prebrojani svi glasački listići za predsjednika i potpredsjednike Srpske sa redovnih biračkih mjesta i vještačenje nevažećih listića.

CIK BiH odbio je više zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića za razne nivoe kao neosnovane ili zato što su ih podnijela neovlaštena lica.

Na sve današnje odluke CIK-a može biti uložena žalba Apelacionom odjeljenju Suda BiH posredstvom CIK-a BiH u roku od dva dana od dana prijema odluke, odnosno zaključka.

Zbog toga će CIK BiH raditi za dane vikenda tako da će primati žalbe i pripremati izjašnjenja za Sud BiH, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender