02. 12. 2021.
Iz muškog ugla: “Evo zašto sam varao svoju partnerku”

Iz muškog ugla: “Evo zašto sam varao svoju partnerku”

Iz muškog ugla: “Evo zašto sam varao svoju partnerku”

Nažalost, mnoge od nas su partneri varali, varaju ili će varati. Svi ćemo se složiti da je to jedno od najgorih osjećanja koje možemo da iskusimo i da je prevaru teško oprostiti, a nemoguće zaboraviti. Analizirali smo zašto neko vara, zašto oprostiti, zašto ne, a sada vam donosimo i iskrene ispovijesti muškaraca koji su otvoreno progovorili o svom ponašanju.

”Najčudnija stvar je da moje švrljanje nije imalo nikakve veze s mojom djevojkom”

Ja sam čovjek koji je već nekoliko puta prevario djevojku s kojom je i dalje u vezi. Čak i tokom mojih afera, seks nam je bio poprilično dobar, ali prvih nekoliko puta sam se jako čudno osjećao. Mučila me je griža savjesti i sve vrijeme sam razmišljao ‘da samo zna gdje sam bio prethodnih noći’.

Ali, vremenom nam je seks postajao sve bolji i bolji i ono što je čudno je to da moje afere nisu imale nikakve veze s mojom djevojkom. Jednostavno sam bio sebičan i htio da izlazim i zabavljam se s još nekom drugom. Nalet samopouzdanja koji se pojavi nakon što ste u krevetu s još jednom djevojkom digne vam ego u nebesa. Nakon večeri s ljubavnicom, vratio bih se svojoj djevojci pun energije, pršteći od samopouzdanja. I tada bismo imali najbolji seks ikad.

”Nikada se neću otarasiti osjećaja praznine uzrokovanog neosjećanjem griže savesti”

Najviše me je omamljivala činjenica da osim moje djevojke postoji još neko ko želi da mi dođe kući i spava sa mnom. Vjerovatno velika većina ljudi ima snažniji moralni kompas koji bi ih odvukao od tog zadovoljstva, ali ja sam seronja koji nije mogao da odoli totalno niskim porivima.

Nakon što sam varao, volio bih da mogu da kažem da me je toliko filmski pekla savjest da nisam mogao da je pogledam u oči ili spavam s njom, ali stvarni život je poprilično ružan i gadan (ili sam ja kao osoba ‘ružniji’ nego neki drugi) i varanje je u meni probudilo eksploziju strasti što se završilo fantastičnim seksom s mojom djevojkom. Znam da zvučim odvratno, ali htjeli ste iskren odgovor. Ali iako sam potpuno iskren prema vama, nikada se neću otarasiti tog osjećaja praznine uzrokovanog neosjećanjem griže savjesti, a što je opet na neki sje.ani način osećaj griže savjesti.

”Osjećao sam se kao najveće govno na svijetu”

Da budem potpuno iskren, varanje je poprilično bezveze. Kada sam prevario svoju djevojku, nisam imao blage veze zašto sam to učinio. Ta druga djevojka je bila privlačna, alkohol mi je malo udario u glavu, seks je bio odličan, ali kada sam se sljedećeg jutra probudio i rastrijeznio, osjećao sam se kao najveće govno na svijetu. Nakon nekog vremena djevojka i ja smo raskinuli, iako mi je ona u početku oprostila prevaru. Iako me je raskid potpuno slomio, još me gore emocionalno slomila činjenica da je ona bila spremna da mi sve oprosti. Sve je bilo mojom krivicom, i i dalje mrzim sebe zbog toga.

”Razveli smo se i nikada nisam bio srećniji”

Prvi put kada sam prevario ženu, osjećao sam se užasno. Izjedala me griža savjesti. Ali taj osjećaj je brzo izbledio i nakon samo par nedjelja ponovno sam je varao. Vremenom sam shvatio da je kretenski biti serijski preljubnik i da nema smisla da budemo u braku ako ću je stalno varati. Zatražio sam razvod braka, razveli smo se i nikad nisam bio srećniji. Nisam više preljubnik!

”Užasava me činjenica koliko sam je povrijedio i bojim se da to nikada neće proći”

Nakon varanja, većinu puta kada smo vodili ljubav nastojao sam da ignorišem osjećaj griže savjesti i maksimalno joj ugađam, ali uglavnom sam se osjećao poprilično isprazno. Seks je bio dobar, ali emocionalni dio zbog kog bi inače seks s njom bio nešto najbolje što mogu da zamislim patio je zbog varanja. Odlučio sam da joj sve priznam i od tada mrzim sebe. Toliko me to sve izjedalo da sam u jednom trenutku pomislio i na samoubistvo, ali moj um je shvatio da to jednostavno ne bih mogao da učinim ljudima do kojih mi je stalo. Trenutno smo još uvijek zajedno i nastojimo da izgladimo stvari, ali užasava me činjenica koliko sam je povrijedio i bojim se da to nikada neće proći.

”Seks s mojom dragom postao je potpuno isprazan”

Jednom me je ogrebala ključem, i to toliko jako da mi je zaista probola kožu. I sve to zato što se penjala stepenicama ispred mene, a ja sam je uštinuo za guzu, iako je to mrzila. Dobio sam šta sam zaslužio, ali ove sitnice su odličan pokazatelj naše veze. Bilo smo zlobni jedno prema drugom bez nekog posebnog razloga, iako su ti ispadi uglavnom bile sitnice.

Kao na primjer kada bi ona mojom četkicom za zube popravljala svoje šiške, nakon čega bih ja na četkici pronašao vlas njene kose, i totalno poludio. Sve se to završilo tako što sam je nekoliko puta prevario. S tri različite žene. Spavao sam sa svima njima, iako sam se osjećao isprazno i iako sam znao da ne bih ni sa jednom od njih mogao da budem u vezi. Seks s mojom dragom postao je jednako isprazan.

Istina je da ni prije seks s njom nije bio spektakularan, ali je svakako bio mnogo bolji nego nakon varanja. Ali iako seks više nije imao onaj ‘wow’ efekat, volio sam seks s njom, ali jednostavno emocionalno tamo više nije bilo ničega. Na kraju smo raskinuli i to je bilo najbolje i za mene i za nju. Ona je u početku bila poprilično potresena, ali sada je jako srećna, a ja sam srećan zbog nje. I ja sam nastavio dalje, upoznao divnu ženu, oženio se, i za 7 godina braka nisam je nijednom prevario.

.
(cosmopolitan)
Foto: Courtney Carmody/flickr.com

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender