30. 11. 2021.
Pančevo: U požaru stradalo dvoje djece

Pančevo: U požaru stradalo dvoje djece

Pančevo: U požaru stradalo dvoje djece

Prema prvim informacijama, požar je izbio u privatnoj kući u romskom naselju. U trenutku nesreće djeca su bila sama u kući, prenosi RTS.

Dvoje male djece i tom trenutku su bili sami u kući i nastradali su u požaru. Jedno je imalo pet a drugo manje od dvije godine.

Uzrok požara još je nepoznat.

Zapalio se krevet, djeca su se najvjerovatnije ugišila na, a na djeci nije bilo povreda. Peć u kući bila je hladna kada je stigla pomoć. Djeca su u trenutku izbijanja požara bila sama u kući jer, prema riječima bake, njihova majka je došla do nje po sjekiru za drva.

Baka kaže da su popile kafu i da se majka zadržala oko sat vremena. Komšinica koja je prolazila upozorila ih je na požar. Majka je odmah po izbijanju požara pokušala uđe u kuću iz koje je kuljao dim, ali nije uspjela da spasi djecu.

Uviđaj je trajao nekoliko sati, a majka je odvedena u policiju gdje će tokom popodneva biti saslušana. Ona je u kući živjela sama sa djecom, izdržavala se od socijalne pomoći i prodaje starih stvari na pijacama.

Baka kaže da je djecu ostavljala samu kod kuće, ali ne duže od petnaest minuta.

Prije mjesec dana u požaru na Novom Beogradu stradalo je troje djece. Požar je izbio u romskom naselju i izgorjela je baraka koja je sagrađena od kartona i drvenih dasaka.

Predstavnici nevladinih organizacija koji se bave položajem Roma smatraju da je krajnje vrijeme da se riješe pitanja nehigijenskih naselja.

I zaštitnik građana Saša Janković tada je rekao da veliki dio odgovornosti za požar u kome je troje djece stradalo u romskom naselju, snose država i lokalna zajednica. (B92)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender