02. 12. 2021.
Skijaški klub “Starčevica” u januaru putuje u Folgariju

Skijaški klub “Starčevica” u januaru putuje u Folgariju

Skijaški klub “Starčevica” u januaru putuje u Folgariju

Nizom aktivnosti koje traju tokom cijele godine, a ne samo u zimskim mjesecima animirali su 150 ljudi, koji su stalni članovi ovog kluba, dok deset članova čini takmičarsku ekipu koji se takmiče na regionalnim i republičkim takmičenjima.

Posebno mjesto zauzimaju izleti, kako jednodnevni, tako i višednevni na Kozaru, Vlašić, Kupres, Srebrenik, Jahorinu, ali i Mariborsko Pohorje. Ove godine organizovali su i zimovanje u austrijske Alpe, a već u januaru zakazan je put u Italiju.

– Kako vrijeme odmiče naši apetiti rasu, pa smo odlučili da ove godine odemo korak dalje i naše članove, ali i sve zainteresovane odvedemo u Folgariju. Već smo rezervisali mjesta u dva hotela i mogu reći da smo već sada spremni za put.

Do sada imamo oko 130 sigurnih putnika, a vjerujem da će ih biti i više do 10. januara kada je planirano da stignemo u Folgariju. Veliko iskustvo je otići na takva skijališta, kako za naših deset trenera, koji se usavršavaju, tako i za naše mlade članove, koji tada imaju priliku da uče od najboljih – rekla predsjednica kluba i trener takmičarske ekipe Mersila Mravac.

Od reosnivanja kluba 2010. godine organizovali su tri Ski-kupa “Starčevica” sa izuzetkom ove godine zbog manjka snijega, pa se u klubu nadaju da će predstojeće zime imati više sreće, piše Glas Srpske.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender