05. 12. 2021.
Vlada RS je otvorila profile na društvenim mrežama za informisanje

Vlada RS je otvorila profile na društvenim mrežama za informisanje

Vlada RS: Opštine moraju davati naknadu za treće dijete

Na sjednici Vlade usvojena je informacija o sprovođenju mjera populacione politike na lokalnom nivou za 2014. godinu. Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave zaduženi su da u narednom periodu rade na formiranju komisija za populacionu politiku opština u kojima ona ne postoji.

Usvojena je i informacija o problematici u poslovanju korisnika podsticaja za zapošljavanje, a Vlada je korisnicima podsticaja produžila period za ispunjavanje ugovorenih obaveza do kraja marta iduće godine. Rok je produžen preduzećima “Nova ivančica” iz Prijedora, “Pingvin” iz Laktaša, “Srnetica CO” iz Drinića i “Dubteks” iz Kozarske Dubice pod uslovom da redovno uplaćuju poreze i doprinose za postojeće radnike i postepeno zaposle nove kako bi do marta iduće godine imali odgovarajući broj radnika, koji su dužni održavati u skladu sa ugovorom.

Vlada je usvojila i informacije o stanju na tržištu hartija od vrijednosti, sektoru osiguranja i u bankarskom sistemu u prvom polugodištu 2014. godine. Prihvaćena je i informacija o realizaciji finansijskog posredovanja sa komercijalnim bankama u isplati obaveza iz 2013. godine po osnovu podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender