02. 12. 2021.
Automobili koji koče umjesto nas

Automobili koji koče umjesto nas

Automobili koji koče umjesto nas

U posljednjih nekoliko godina bezbjednosni paketi novih modela automobila sve češće sadrže i neki od brojnih sistema automatskog kočenja u cilju izbegavanja kontakta sa drugim vozilom ili pješakom.

Ovi sistemi zasnovani su na kamerama i senzorima koji se nalaze na prednjem dijelu vozila, u maski hladnjaka ili braniku, ili u kabini ispred retrovizora. Kada periferni uređaj detektuje opasnost od sudara obično najprije upozori vozača zvučnim ili vizuelnim signalom, a u slučaju izostanka reakcije kompjuter preuzima stvar u svoje ruke i automatski aktivira kočnicu.

U zavisnosti od brzine kretanja vozila, sistem služi ili da zaustavi automobil prije nego što udari u vozilo ispred, ili u najgorem slučaju da smanji brzinu prije sudara kako bi se ublažile posljedice udesa po putnike.

Neki sistemi funkcionišu samo pri malim brzinama, do 30-ak km/h, i oni su predviđeni da spriječe sudare u gradskoj vožnji, kada se zbog gužvi automobili često kreću u kolonama u režimu stani-kreni

Drugi sistemi u stanju su da preduprijede, ili ublaže, sudar pri brzinama i do 80 km/h, a postoje i oni, doduše u nešto manjem broju, koji funkcionišu i pri većim brzinama koje se postižu na autoputu.

Ove tehnologije i dalje su uglavnom doplatna opcija, mada ih neki proizvođači, kao što je Volvo, ili Volkswagen u novom Golfu, ugrađuju kao standardne elemente opreme.

Britanski WhatCar? snimio je video u kome je ukratko objašnjeno kako funkconišu sistemi za automatsko kočenje u slučaju opasnosti od sudara:

Kako organizacije koje se bave ispitivanjem i ocjenjivanjem bezbednosti automobila, kao što je EuroNCAP, sve više insistiraju na sistemima aktivne bezbjednosti, pitanje je vremena kada će ove tehnologije postati standardni dio opreme novih automobila, kao što su to danas vazdušni jastuci, ABS ili ESP sistemi. (B92)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender