10. 08. 2022.
CIK: Ponovo se broje glasovi sa 19 biračkih mjesta

CIK: Ponovo se broje glasovi sa 19 biračkih mjesta

CIK: Ponovno brojanje za 49 biračkih mjesta

Portparol CIK-a Maksida Pirić izjavila je novinarima nakon sjednice CIK-a da će ponovno brojanje glasova biti obavljeno sutra sa početkom u 10.00 časova u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

“Uzimajući u obzir ranije donesene odluke CIK je, nakon što je utvrdio izborne rezultate, naredio ponovno brojanje na ukupno 77 biračkih mjesta za pojedine izborne nivoe. Negdje je to po političkim subjektima, ali je to uglavnom po kandidatima unutar istog političkog subjekta” – istakla je Pirićeva.

Prema njenim riječima, u predviđenom roku za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasova, koji je istekao u ponoć, CIK je primio više od 120 zahtjeva.

“Bilo je dosta zahtjeva za ponovnim brojanjem glasačkih listića od Demokratskog fronta – Željko Komšić, HDZ-a 1990, PDP-a, te akreditovanih posmatrača” – navela je Pirićeva.

Ona je naglasila da na sve odluke koje donosi CIK postoji pravo žalbe Apelacionom odjeljenju Suda BiH u roku od dva dana od prijema odluke.

“Žalbe se podnose putem CIK-a i zbog toga će Komisija raditi i tokom vikenda tako da ti dani ulaze u rok od dva dana za podnošenje žalbi. Nakon toga će kompletan spis zajedno da izjašnjenjem biti dostavljen Apelacionom odjeljenju Suda BiH koji ima rok od tri dana da riješi po žalbi” – navela je Pirićeva.

Nova sjednica CIK-a zakazana je za sutra u 18 časova, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender