05. 12. 2021.
Uhapšen ”američki četnik”

Uhapšen ”američki četnik”

Uhapšen ”američki četnik”

Frejn, koji je osumnjičen za ubistvo policajca, predao se bez ispaljenog hica iako je bio naoružan, a skrivao se u napuštenom aerodromskom hangaru kod Bak Hila, u Pensilvaniji.

Potraga za njim je trajala 48 dana, a u njoj je učestvovalo više od 1.000 policajaca i agenata. Frejn je dospio i na listu FBI deset najtraženijih ljudi u SAD i za bilo kakvu informaciju je nuđeno 175.000 dolara.

“Možemo da potvrdimo da je Erik Frejn u pritvoru. Više informacija biće objavljeno naknadno”, saopštila je policija Pensilvanije.

CNN navodi, pozivajući se na više izvora, da je bjegunac bio naoružan, da je nađeno najmanje jedno oružje kod njega i da se predao nakon poziva policajaca koji su ga otkrili.

Erik Metju Frejn, nekadašnji student ruskog i srpskog jezika, iz zasjede je ubio jednog, a ranio još jednog policajca 12. septembra. 31-godišnjaka je potom FBI stavio na listu deset najtraženijih ljudi, a prema prvim rezultatima istrage, on je napad na policajce planirao više od šest mjeseci.

Ekipe specijalne policije nedeljama su pretraživale predjele planine Ponoko, korišćen je i balon za nadgledanje, neke škole su bile zatvorene, a lokalnom stanovništvu je bio i zabranjen lov.

Frejn je privukao pažnju svjetske javnosti nakon što se otkrilo da pripada grupi koja “oponaša” srpsku vojsku i bavi se tehnikama preživljavanja u prirodi, a tokom potrage su u šumi pronađeni i opušci cigareta sa Balkana. Na fotografijama je uglavnom obučen u srpsku vojnu uniformu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender