09. 12. 2021.
Govedarica: Đokić je raspoložen za razgovor sa SDS-om

Govedarica: Đokić je raspoložen za razgovor sa SDS-om

Govedarica: Đokić je raspoložen za razgovor sa SDS-om

Govedarica je, na novinarsko pitanje da li bi lider SP-a Petar Đokić mogao biti mandatar, odgovorio da je namjera, prije svega, da se razgovara o programskim sadržajima i politici.

“Ako ima prostora da možemo zaključiti da zajednički programski sadržaji SP-a i SDS-a postoje, onda možemo razgovarati i o tim detaljima”, rekao je Govedarica novinarima u Istočnom Sarajevu nakon sjednice Glavnog odbora SDS-a.

Glavni odbor SDS-a je, prema riječima Govederice, zaključio da bi, kada je riječ o formiranju vlasti u Republici Srpskoj, trebalo voditi razgovore sa svim političkim partijama, jer postoji prostor za saradnju, osim sa SNSD-om.

“Moglo se od Đokića čuti da je raspoložen za tu vrstu razgovora”, rekao je Govedarica.

Komentarišuću jučerašnji sastanak predsjednika koalicionih stranaka SNSD-a Milorada Dodika, DNS-a Marka Pavića i SP-a Petra Đokića, Govederica tvrdi da je vidljivo da “u ovom trenutku nema pobjednika izbora”.

“Pobjednik će očigledno biti onaj koji sastavi Vladu, a prije svega napravi većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske. U ovom momentu, Savez za promjene je na putu da skupi 42 poslanika u Narodnoj skupštini Srpske”, rekao je Govedarica.

Kada je riječ o razgovorima za formiranje vlasti na nivou BiH, Govedarica je istakao da SDS ne može prihvatiti da bude osovina zajedno sa SNSD-om i HDZ-om BiH.

On je dodao da, prema zaključku Glavnog odbora SDS-a, postoje uslovi za razgovor za formiranje vlasti na nivou BiH sa svima koji imaju kredibilitet, napominjući da su to partije okrenute narodnjačkim vrijednostima.

“Nije mi poznato da koalicija `Domovina` najavljuje pregovore sa SNSD-om”, rekao je Govedarica i napomenuo da jučerašnje saopštenje SDA “ne miriše na tu mogućnost”.

Govedarica je dodao da je Glavni odbor SDS-a pokazao jedinstvo oko politike stranke koju je promovisala u proteklom periodu i izrazio zadovoljstvo što je kandidat Saveza za promjene Mladen Ivanić izabran u Predsjedništvo BiH.

Glavni odbor SDS-a je, dodao je Govedarica, nezadovoljan činjenicom da Centralna izborna komisija BiH ne želi da izađe u susret zahtjevima ove stranke za reviziju, odnosno, ručno brojanje glasova za poziciju predsjednika Republike Srpske, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender