28. 11. 2021.
Ima tri fakulteta, nema stalni posao

Ima tri fakulteta, nema stalni posao

Ima tri fakulteta, nema stalni posao

Ako možda niste do sada čuli za njega, to je zbog toga što se nikada nije volio hvaliti onim što radi, upravo zbog toga što to radi od srca i zbog svojih ličnih ubjeđenja, ali iz sjene.

Adi Salčinović je osoba koja je završila tri fakulteta, ali nema stalno zaposlenje. Sigurno se pitate: „Kako je to moguće?“. Ipak se nije predao beznađu i odlučio je da učini nešto kako za sebe tako i za druge.

Jedan je od osnivača udruženja INPUT, preko kojeg želi pomoći mladima da se afirmišu u društvu i da kroz praksu pokažu ono što su učili na fakultetima. Pomogao je mališanima iz Ustanove „Dom porodica“ Zenica tako što je organizovao edukativno-kreativne radionice, pomagao u učenju.

Osim u JU „Dom porodica“ aktivan je i bezuslovno pruža pomoć i djeci sa posebnim potrebama. Pored mališana redovno se druži i sa osobama treće dobi koje su smještene u Domu za stara lica Zenica.

Kažu da se na muci poznaju junaci, a tako se pokazao i ovaj hrabri čovjek u majskim poplavama kada je sa svojim Udruženjem INPUT organizovao radionice iz stranih jezika, informatike i kreativne radionice za djecu iz nemilskog kraja, te učestvovao u podjeli pomoći za ugrožene poplavama.

Sve ovo je bilo dovoljno da Fondacija Mozaik prepozna u Adiju osobu koja je društveno odgovorna, koja pomaže drugima i koja želi da riješi probleme oko nas, a koja zauzvrat ne želi ništa drugo nego iskreni ljudski osmijeh jer je to ono što čini smisao naših života.

Nastojaću i dalje da istrajem u svojim idejama, da slušam srce i pomažem ljudima koliko mogu i na svoj način. Veliko hvala dragom Bogu što mi je podario snagu i želju da pomažem te svima koji su mi pomagali u mojim zamislima, idejama te se nadam da će i dalje biti uz mene. Svako dobro vam želim, jer “Dobro se dobrim vraća”, dodao je na kraju Adi, piše NAP.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender