09. 12. 2021.
MUP RS: Reagovanje na neistine iznesene u vezi sa pretresom kuće D. P.

MUP RS: Reagovanje na neistine iznesene u vezi sa pretresom kuće D. P.

MUP RS: Demanti teksta “Krivične prijave protiv RiTE Ugljevik”

Posljednji primjer je članak ”Krivične prijave protiv RiTE Ugljevik” objavljen na portalu capital.ba u kojem se bez ijednog dokaza insinuira da je i sam ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić ”indirektno umješan u ovoj slučaj”, kao i pojedini predstavnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je profesionalna institucija koja poštuje prije svega zakon i zakonitost, a ne inicijative i želje pojedinaca.

Da je autor ovog teksta provjerio u policiji i nadležnom tužilaštvu neke od svojih sumnji, dobio bi informaciju da je Centar javne bezbjednosti Bijeljina još prije nekoliko mjeseci vršio provjeru da li je neka od dostavljene dokumentacije svih ponuđača koji su se prijavili na tender za izgradnju objekta za servis transportne mehanizacije u RiTE Ugljevik falsifikovana, kao i da je Izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama dostavljen Okružnom tužilaštvu Bijeljina.

Provjera se vršila na bazi prijave koja je stigla u CJB Bijeljina, ali ne od strane direktora RiTE Ugljevik koji jeste poslao pismo u kojem je izrazio interesovanje za aktivnosti koje policija provodi u njegovom preduzeću, ali koje ni na koji način nije uticalo na aktivnosti CJB Bijeljina.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je svjesno uloge i značaja medija u društvu i poštuje rad novinara, ali istovremeno podsjećamo da su i oni dužni da poštuju načela novinarskog kodeksa, a ne da kreiraju članke po interesima pojedinaca, bez ijedne provjerene informacije, navodi se u Odjeljenju za odnose sa javnošću MUP-a RS.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender