04. 12. 2021.
Postanite svjesni sopstvenih vrijednosti

Postanite svjesni sopstvenih vrijednosti

Postanite svjesni sopstvenih vrijednosti

“Kad osvijestite sebe i shvatite koji su vaši kvaliteti, kad ih napokon postanete svjesni i kad počnete da se ponašate u skladu s njima, i drugi će početi da vas gledaju s uvažavanjem”, kaže Mika. Tad će vam uspjeh na svim planovima biti osiguran. Mika savjetuje:

Ostavite dobar utisak. Činjenica da nemate iskustva ili tražene vještine ne znači da nemate potencijala. Stavite nadređenima do znanja da ste spremni i željni da učite i radite, i da vam ništa nije teško.

Skuvajte najbolju kafu. Čak i ako ste dobili manje važan zadatak, na primjer donošenje kafe u kancelariju, potrudite se da ga obavite savršeno. Imajte na umu da ste i tada na svojevrsnom testu, pa dobro slušajte da li šefica želi kafu s toplim mlijekom da joj ne biste donijeli s hladnim.

Nemojte da dopustite da se šef uživi u ulogu lošeg dečka. Znate one žene koje se trude da budu divne prema svom partneru i u svemu mu ugađaju u nadi da će ih zaprositi, a on to besramno koristi i – ćuti. I svom ste šefu na raspolaganju od 0 do 24, u nadi da će prepoznati trud i unaprijediti vas, ali to se ne događa? Vrijeme je da postavite pregažene granice. Da, odradićete svoj posao, ali ne i njegov. Pogotovo ne bez nagrade.

I u ljubavi se založite za sebe. Ako postoji nešto čime ste u vezi nezadovoljni, a ne poštujete sebe dovoljno da biste to rekli, nemojte ni od partnera da očekujete da to sam uvidi.

Promijenite stav. Već malim promjenama fizičke prirode možete natjerati ljude da vas doživljavaju ozbiljno. Nemojte da hodate pogrbljeno, govorite jasno i odmjereno, gledajte ljude u oči dok razgovarate i maknite kosu s lica.

.
(cosmopolitan.hr)
Foto: stockimages/FreeDigitalPhotos.net

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender