09. 12. 2021.
Studenti dobijaju bodove za “blejanje” na internetu

Studenti dobijaju bodove za “blejanje” na internetu

Studenti dobijaju bodove za “blejanje” na internetu

U okviru studija kreativnog pisanja, postoji i kurs koji se doslovno zove “Gubljenje vremena na internetu”, a koji podrazumijeva tročasovni “čas” blejanja u monitor.

Pjesnik, profesor i umjetnik Kenet Goldsmit kaže da je cilj da se studenti stave u stanje potpunog preopterećenja čula sadržajima koji ih zasipaju sa sajtova. Svaka seansa traje po tri sata, jednom nedjeljno, i obuhvata sve ono što bi vam profesori na času inače branili. Dakle, slobodno upalite smartfon, tablet ili komp, i “zijevajte” po sajtovima!

“Biće im zabranjeno da komuniciraju na bilo koji način osim koristeći četove, društvene mreže i sajtove. Ideja je da na kraju svega toga uspiju da napišu smislen tekst”, rekao je on.

“Taj nivo preopterećenja čula i skretanja pažnje sa koncentracije na nebitne stvari sličan je stanju koje su umjetnici nadrealisti stremili da dostignu. U pitanju je stanje svijesti koje je nešto između sna i jave”, objasnio je on.

“Čim otvorim novine, čitam o tome kako je internet loš za nas, kako su na njemu sadržaji nekvalitetni. Studenti će morati da iz tog informatičkog haosa izvuku nešto kvalitetno, odnosno da aktivno promisle o vremenu koje provode u ‘blejanju'”, rekao je on.

.
(Mondo)
Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender