08. 12. 2021.
Đorđević: Zima će biti blaga, a ne najhladnija u posljednjih sto godina

Đorđević: Zima će biti blaga, a ne najhladnija u posljednjih sto godina

Đorđević: Zima će biti blaga, a ne najhladnija u posljednjih sto godina

Đorđevićeva je istakla da je ovu prognozu dao Evropski centar za srednjoročnu vremensku prognozu, koji se nalazi u Velikoj Britaniji, te da se zahlađenja očekuju krajem novembra, dok će januar biti hladniji od prosjeka i sa većim količinama padavina nego prošle godine.

Informacija o tome da će nadolazeća zima biti najhladnija u posljednjih 100 godina je neprovjerena, tvrdi Đorđevićeva.

To je totalno izmišljena informacija i onda je svi prenose bez ikakve provjere. Niko to nije juče provjerio prije nego što je objavio. Ko su ti britanski meteorolozi u toj informaciji, ne postoji ime niti institucija i svake godine se ista priča dešava, rekla je Đorđevićeva.

Ona je istakla da ti meteorolozi, najvjerovatnije, uopšte ne postoje, a ako su i davali izjave možda se to odnosilo samo na Britaniju.

Đorđevićeva je podsjetila da se i prošle godine pojavila neprovjerena i netačna informacija da će zima biti najhladnija u posljednjih 1.000 godina.

Nema ništa od najhladnije zime u posljednjih 100 godina. Da bi zima bila najhladnija u posljednjih 100 godina, ja ne mogu da opišem koliko to treba da bude hladno“, rekla je Đorđevićeva.

Ona je istakla da se klima promijenila i da temperatura vazduha generalno raste.

Da bi zima bila najhladnija u posljednjih 100 godina mi moramo da imamo novembar, decembar i januar sa ekstremno niskom temperaturom, a to po trenutnim prognozama uopšte ne izgleda tako i vrlo je mala vjerovatnoća da može da bude tako”, rekla je Đorđevićeva.

Ona je istakla da će, prema trenutnim sezonskim prognozama, januar biti malo hladniji od prosjeka i da bi u januaru moglo da bude nešto većih količina snijega nego prošle godine, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender