08. 12. 2021.
Elektrokrajina: Potpisani ugovori sa 54% kupaca

Elektrokrajina: Potpisani ugovori sa 54% kupaca

“Elektrokrajina”: Potpisani ugovori sa 55 odsto potrošača, rok 31. decembar

Rok za zaključivanje ugovora o snabdijevanju je 31. decembar ove godine.

“Ukoliko kupac do tog roka ne zaključi ugovor, distributer ima pravo da obustavi isporuku električne energije isključenjem objekta kupca sa mreže”, rekao je Srni portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov.

Iz “Elektrokrajine” apeluju da potrošači, koji do sada nisu potpisali ugovor, što prije ispune svoju zakonsku obavezu i tako izbjegnu nepotrebne sankcije.

“Obaveza svih kupaca električne energije da potpišu ugovor o snabdijevanju propisana je Zakonom o električnoj energiji i Opštim uslovima za isporuku i snabdijevanje električnom energijom”, rekao je Klincov.

Klincov je istakao da se ugovorom o snabdijevanju regulišu uslovi kupoprodaje električne energije u skladu sa potrebama kupca i raspoloživim količinama iz elektroenergetskog bilansa.

“Prava kupca koja se regulišu ugovorom prvenstveno se odnose na obezbjeđenje ugovorene količine, snage i kvaliteta preuzete električne energije. Kupac, takođe, ima pravo na prigovor distributeru/snabdjevaču ukoliko smatra da nije ispoštovao odredbe Ugovora ili Opštih uslova, a ukoliko nije zadovoljan odgovorom, može uputiti žalbu Regulatornoj komisiji za energetiku Srpske”, pojašnjava Klincov.

On kaže da se ugovorom reguliše i pristup mreži, pa se smatra da je kupac koji je zaključio ugovor o snabdijevanju istovremeno zaključio i ugovor o pristupu mreži.

“Naime, `Elektrokrajina` kao distributer i snabdjevač ima pravo na nesmetan pristup posjedu krajnjeg kupca radi izgradnje i održavanja priključka, uključujući kontrolu i očitavanje mjernih uređaja, te provjeru ispravnosti instalacija u objektu kupca”, ističe Klincov.

On naglašava da je sklapanje ugovora besplatno i služi u svrhu formalizovanja dosadašnjih partnerskih odnosa isporučioca i kupaca električne energije.

Kupci električne energije, prema riječima Klincova, ugovore o snabdijevanju mogu potpisati u prostorijama lokalnih elektrodistribucija, kao i u sjedištu “Elektrokrajine” u centru Banjaluke.

Sve dodatne informacije u vezi sa sklapanjem ugovora o snabdijevanju kupci mogu dobiti putem kol-centra “Elektrokrajine” na broj 051/247-100 ili lično u uslužnom centru/službi prodaje u radnim jedinicama lokalnih elektrodistribucija i u sjedištu “Elektrokrajine”.

.
(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender