09. 12. 2021.
Studenti Srpske posjetili Skupštinu Srbije

Studenti Srpske posjetili Skupštinu Srbije

Studenti Srpske posjetili Skupštinu Srbije

Pozdravljajući oko 150 mladih iz Srpske, narodni poslanik LJubiša Stojmirović je istakao da mu je zadovoljstvo vidjeti u Beogradu budućnost “najmlađe srpske zemlje”.

“Gledajte daleko unapred i nemojte da se osvrćete unazad, kao moje kolege poslanici, jer da je Bog htio da gledamo unazad – oči bi nam stavio na tjeme”, poručio je Stojmirović studentima iz Srpske.

Napominjući da se i sam osjeća kao kod kuće kada je u posjeti Banjaluci, Stojmirović je studentima rekao da se se nada da vole Srbiju jednako kao i svoju Republiku Srpsku.

Studente je u obilasku zdanja srpskog parlamenta vodila koordinator za pristup javnosti u grupi za edukaciju i prezentaciju kulturne baštine Vesna Dujmović-Rosić, koja im je pričala o nastanku zgrade, ali i o načinu funkcionisanja srpske zakonodavne vlasti.

Mladi posjetioci Skupštine naučili su nešto i o održavanju sjednica, rasporedu sjedenja poslanika, kao i o načinu funkcionisanja odbora i foruma.

Studenti su saznali i kojim redom su se smjenjivale vlast i opozicija u bivšoj Јugoslaviji i Srbiji, a imali su priliku i da sjede na poslaničkim mjestima i vide kako izgleda radno mjesto nekog od 250 poslanika Skupštine Srbije.

Nakon obilaska Skupštine, studenti iz Srpske su tokom dana posjetili i Predsjedništvo.

Tokom trodnevnog boravka u Beogradu obišli su i Sajam knjiga na Beogradskom sajmu, Istorijski muzej Srbije, a imali su organizovan i turistički obilazak srpske prijestonice.

Osnovni cilj studijske posjete Beogradu jeste razvoj saradnje i jačanje specijalnih i paralelnih veza između Republike Srpske i Srbije, a osim toga, ovim projektom se afirmiše i razvija mobilnost mladih Srpske.

Četvrtu po redu studijsku posjetu Beogradu organizovao je Ferijalni savez Republike Srpske, u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, Turističkom organizacijom Republike Srpske i Turističkom organizacijom grada Beograda.

Do sada je priliku da učestvuje u ovakvim posjetama imalo nekoliko stotina mladih iz svih dijelova Srpske. (RTRS)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender