Kada je vrijeme da kažete “volim te”?

Kada je vrijeme da kažete “volim te”?

Kada je vrijeme da kažete “volim te”?

Mnogi miješaju zaljubljenost i ljubav, pa već u prvim danima emotivne zanesenosti izgovore ove magične riječi. Ne možete voljeti nekoga poslije samo tri mjeseca zabavljanja, opominju stručnjaci za veze.

Osim toga, posljedice preranog izjavljivanja ljubavi vam se vjerovatno neće svidjeti. Partner će, s pravom, pomisliti da ste neozbiljni, a može i da se uplaši jer misli da se iza vaših riječi krije želja za svadbom, djecom i toplim domom.

Nije isključeno ni da ćete izgubiti samopouzdanje, ako vam voljena osoba umjesto “I ja tebe” izgovori: “Pa, hvala, to je baš slatko”. Ipak, kakav god odgovor da dobijete, nikako nemojte da pitate “Voliš li i ti mene”?

Najbolje vrijeme za izjavljivanje ljubavi je poslije šest mjeseci veze, tvrde stručnjaci. Ali, nemojte previše da čekate jer druga strana može da se zapita da li je sve u redu sa vašim odnosom?

Da ne biste bili povrijeđeni, ako nema reciprociteta, obratite pažnju na ponašanje partnera. Ako na bilo koji način pokazuje da mu je stalo do vas, skupite hrabrost i kažite “Volim te”. (Novosti)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender