Puca zemlja u Crnoj Dolini kod Prijedora

Puca zemlja u Crnoj Dolini kod Prijedora

Puca zemlja u Crnoj Dolini kod Prijedora

Zemlja, već danima, puca u Crnoj Dolini nadomak Prijedora. Posebno je teško u zaseoku Madžari gdje, u posljednjih mjesec dana, svakodnevno osvane nova pukotina. Strahujući šta će zateći svaki put kad dođe, očevinu obilazi Rade Kamenko. Zabrinut je jer su klizišta, potpuno, izmjenila izgled njegovog dvorišta.

Rade kaže da ne pamti ništa slično. Kuću je sagradio 1982. godine i nikad nije bilo problema. Krivi obilne padavine koje su, previše, natopile zemlju. Boji se za kuću, jer su pukotine na samo tri metra.

Ni prvim komšijama nije svejedno. Iako, zadsad, nemaju problema, svako malo izviruju preko terase da vide ima li novih pukotina.

Za pomoć se Rade već obratio gradskoj upravi gdje je dobio odgovor da je prava adresa, ipak, resorno ministarstvo,jer lokalci imaju samo komisiju koja je utrvđivala štete nakon poplava. I njima će zakucati na vrata mada priznaje da ne očekuje pomoć.

Zemlja je u Radetovom dvorištu toliko puna voda da pri svakom koraku noga jednostavno propada. Zato on, ali i njegove komšije, sa pravom strahuju. Boje se i manje kiše koja bi, kako kažu, mogla da pokrene nova klizišta i napravi još veće probleme.


(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender