09. 12. 2021.
Srbija je uz Srbe na Kosovu

Vulin počasni građanin Kosovske Mitrovice

Vulinu su sinoć priznanja uručili predsjednik Privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić, gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Goran Rakić i koordinator Civilne zaštite za sjever Kosova Stevan Pavićević.

Na svečanosti u amfiteatru Tehničkog fakulteta u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice Spirić je rekao da se priznanje dodjeljuje kao izraz poštovanja i priznanja za Vulinovu istrajnu borbu za srpsku zajednicu, uz uvjerenje da će on i dalje raditi u njenom interesu.

Vulin je zahvalio za priznanje i rekao da ono ne pripada samo njemu, već da je ovo način da građani Mitrovice zahvale državi Srbiji.

Vulin je ponovio da Srbija neće da ide sa svog Kosova i da vrlo ozbiljno shvata kada se kao prijetnja, ma kako daleko izgledalo, govori o nekakvoj velikoj Albaniji, te da pominjanje tog termina Srbija shvata ozbiljno.

“Srbija hoće da kaže da toga /velike Albanije/ nije bilo, neće i ne može biti i da se svako prekrajanje granica završi nesrećom, pogibijom, tragedijom u rovovima, izgubljenim ljudskim životima i da zato ne treba ni prstom po vazduhu crtati mapu velike Albanije”, rekao je Vulin.

(Agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender