28. 09. 2021.
Bami: Čelnici Euleksa se druže sa mafijašima

Bami: Čelnici Euleksa se druže sa mafijašima

Bami: Čelnici Euleksa se druže sa mafijašima

Marija Bami je rekla da je razočarana što sada nju istražuju, iako je tražila da se istraže njeni navodi. Ističe da se čelnici Euleksa druže s mafijašima i moćnim političarima s Kosova, čak i večeraju zajedno.

Kako je ukazala, to čini šef Specijalnog odjeljenja Euleksa DŽonat Ratel, koji “nije bio zainteresovan za istrage o finansijskom kriminalu i potpuno je uništio tu istražnu jedinicu u Euleksu”.

“Od kada je mene suspendovao, više se niko ne bavi finansijskim kriminalom u Euleksu”, naglasila je Bamijeva.
Tvrdi da je ukazivala na brojne neregularnosti u radu Euleksa, da je dobila i “neke presretnute razgovore koji su potvrđivali njene sumnje, te da je šef Pravnog odjeljenja trebalo da istraži aktivnosti tužiteljke Јaroslave Novotne i sudije Frančeska Florija, ali to se nikada nije dogodilo”.

Bamijeva je rekla i da je naišla na dokaze da su kriminalci davali novac sudiji Floriju da ih oslobodi u slučaju bacanja bombe na kafanu “Klinton”, ali da Euleks ni to nije htio da istraži.

Suspendovana Euleksova tužiteljka navodi da su povjerljivi izvještaji išli u ruke sudiji Floriju, “ali i nekim kriminalcima kada su se vodile istrage protiv njih” i postavila je pitanje kako je to moguće.

Inače, odgovorni Evropskoj uniji za Euleks u odbili su da poslanicima Evropskog parlamenta prenesu saznanja o optužbama za korupciju sudija i tužilaca Euleksa, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender